Carne de pasăre retrasă din magazin
Administratorii unui laborator de patiserie din Târgu Jiu au fost amendaţi cu 2000 de lei de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj. Echipa de control a găsit neconformităţi de igienă şi întreţinere a unor suprafeţe şi echipamente, respectiv depuneri de materii grase, impurităţi, prezenţa mucegaiului la nivelul unor pereţi, dar şi depozitarea necorespunzătoare (la –18 grade C) a unui lot de urdă, pentru care producătorul bulgar a indicat +4-7 grade C. Cu aceeaşi amendă s-au ales şi proprietarii unui magazin alimentar din Târgu Jiu, pentru comercializarea produselor alimentare cu modificări organoleptice, generate de păstrarea în condiţii de temperatură necorespunzătoare. În acest caz, inspectorii DSV Gorj au pus sechestru sanitar-veterinar pentru 37 kg carne pasăre ce prezenta „arsuri de congelare”.
Tot 2000 de lei este amenda primită şi de administratorii unui magazin alimentar din Motru, pentru lipsa etichetelor de identificare la 12,6 kg din diferite sortimente de mezeluri. Şi în acest caz, cantitatea menţionată a fost sechestrată. Inspectorii DVS Gorj au mai amendat cu câte 600 lei un magazin specializat de carne şi produse din carne din Târgu Jiu, pentru expunerea spre comercializare a unor preparate din carne etichetate incomplet şi un altul din Motru, pentru depozitarea nesectorizată, în aceeaşi ladă frigorifică, a unor mezeluri lângă produse alimentare de origine non-animală.