Carmangerie din Gorj, sancționată pentru aditivii folosiți

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Gorj au luat la verificat mai multe unități alimentare de pe raza județului, pentru a afla dacă sunt sau nu respectate normele aflate în vigoare. Controalele s-au lăsat și cu amenzi colosale, fiind vorba despre 67.000 de lei.

Controlul a fost unul cu ghinion pentru o carmangerie din Gorj, acolo unde inspectorii DSV au aplicat o amendă în valoare de 40.000 de lei. ”Am aplicat o amendă de 40.000 lei la o carmangerie, pentru utilizarea unor aditivi neautorizați la fabricarea unui sortiment de produse din carne preparată”, transmite instituția de control.

De asemenea, cu 10.000 de lei a fost sancționat un fast-food, dar și un snack-bar. ”O amendă de 10.000 lei am aplicat-o la un snack-bar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate și tot 10.000 de lei la un fast-food, pentru identificarea unor deficiențe de întreținere a spațiilor și echipamentelor.  Carcasa de la instalația de climatizare și rafturile de depozitare din camera frigorifică sunt corodate, existând pericolul de contaminare a produselor alimentare depozitate în incintă”, transmite DSV Gorj.

Amenzi a câte 1.500 de lei au mai fost aplicate și unor proprietari de exploatații non-profesionale.

Controalele au avut loc în localitățile: Alimpești, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bengești-Ciocadia, Berlești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Câlnic, Godinești, Hurezani, Lelești, Licurici, Motru, Novaci, Peștișani, Prigoria, Rovinari, Roșia de Amaradia, Slivilești, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana, Turceni și Turcinești.  

Vizualizări: 4,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: