Care sunt costurile pentru anul școlar

A început numărătoarea inversă până la începutul noului an școlar și în magazine și librării este forfotă mare. Clopoțelul va suna în yoate școlile din județul Gorj pe 9 septembrie iar școlarii trebuie să fie pregătiți.


Începerea școlii va săraci bugetul părinților cu câteva mii de lei pentru un singur copil, iar suma va crește în funcție de numărul școlarilor.


Rechizitele pentru un singur copil ajung la 500 de lei.


"Noi cam știm de ce au nevoie la școală și am venit să facem cumpărăturile de acum ca să nu ne aglomerăm când încep orele. O să cumpărăm pentru tot anul caiete, coperți, creioane, culori, acuarele, bloc de desen, stilou, penar, echipat și ghiozdan. Toate astea ajung pe la 500 de lei pentru un copil în casele primare", a povestit o mămică la librărie.


Pentru haine bugetul este și mai mare și este condiționat și de școala unde învață elevului, dacă se poată sau nu uniformă. "Din fericire la noi la școală se poartă uniformă. Nu am luat toată ținuta de la firma cu care lucrează școală pentru că practică niște tarife astronomice. Numai pentru o vestuță am dat 150 de lei. Am luat tricouri albe din magazine și o să punem emblema școlii, am luat blugi, trening, adidași și ce mai trebuie. Am cheltuit 1.000 de lei și nu am terminat. Mă bucur că au totuși uniformă că altfel pretențiile cresc", povestește Cristina. 


O dată cu începerea anului școlar părinții vor primi și o listă cu auxiliarele, culegerile și revistele care trebuie achiziționate.

Vizualizări: 568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: