Care e următoarea variantă de selecționer după refuzul lui Hagi!

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a fost refuzat de Gică Hagi după ce i-a propus „Regelui” funcția de selecționer la echipa națională. Șeful FRF are deja un plan B și e gata să dea o lovitură uriașă în ceea ce privește aducerea unui înlocuitor pentru Edi Iordănescu.

După Campionatul European, unde România a fost eliminată de Olanda, scor 0-3, în optimi, Edi Iordănescu a decis să plece de la națională.  În ceea ce privește un înlocuitor, Gică Hagi, considerat „Regele” fotbalului românesc, a fost prima opțiune luată în calcul de Comisia Tehnică din cadrul FRF, însă antrenorul Farului a refuzat propunerea lui Răzvan Burleanu.

Gică Hagi a discutat în cursul zilei de miercuri cu șefii FRF și le-a transmis, oficial, răspunsul său: nu va fi noul selecționer al României.  „Vă mulțumesc pentru propunere, dar sunt nevoit să refuz. Ar fi o onoare pentru mine, e vorba despre națională, dar nu am cum”, a transmis Gică Hagi.

Motivul principal al refuzului lui Hagi ține de proiectul de la Farul Constanța, dar acesta nu este singular. Deși la nivel public el a susținut că România are o generație foarte bună și că poate depăși anumite performanțe obținute în trecut chiar de Generația de Aur, în realitate tehnicianul ar fi sceptic că se poate obține calificarea la Campionatul Mondial.

Astfel, președintele Federației Române de Fotbal e nevoit să se reorienteze către un alt selecționer. Adi Mutu, fostul antrenor al CFR-ului, ar fi a doua variantă luată în calcul de forul condus de Burleanu, după cum anunță GSP.

Este important de precizat că „Briliantul” a antrenat în trecut și naționala U21. În momentul de față, Mutu este în continuare liber de contract după plecarea de la CFR Cluj.

Mircea Lucescu, Marius Șumudică și Laurențiu Reghecampf sunt și ei liberi de contract și ar putea fi luați în calcul de FRF pentru postul de selecționer.

Înainte de campania de calificare de la Campionatul Mondial, naționala României va juca cu Kosovo, Cipru și Lituania în Nations League.

Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: