Cardiologul pediatric din Spitalul Târgu Jiu, colaborare cu o clinică privată. Așteaptă ca Spitalul să cumpere aparatură

Corina Vasile,  medicul cardiolog specializat pe CardiologiePediatrică, din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, primește pacienți și la o clinică privată din oraș. 

Aceasta a solicitat spitalului, dar și Consiliului Județean Gorj, achiziționarea unor echipamente necesare pentru a consulta pacienții copii cu probleme cardiologice. În acest moment, aceasta folosește, în funcție de disponibilitate, echipamente de pe secțiile Cardiologie și Neonatologie,  după cum a confirmat Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Cazul a ajuns în atenția publică după ce consilierul județean Mihai Olaru a cerut, în ședința de Consiliu Județean Gorj, urgentarea achiziției aparaturii solicitate de medic. 

La câteva zile distanță de dezvăluirea acestei situații, medicul Corina Vasile a devenit colaborator al unei clinici din oraș. 

În lista de echipamente disponibile la această clinică se regăsesc și cele solicitate de ea spitalului.

Astfel, pacienții din Gorj vor merge acum să plătească servicii medicale ce ar putea fi asigurate gratuit in Spitalul Județean,  dacă ar fi achiziționate acele echipamente. Prețul lor depășește cu puțin 50 de mii de euro, o sumă pe care dacă spitalul nu si-o permite atunci are o problemă serioasă de management in retenția medicilor și a pacienților.  

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: