Reacția Spitalului după cazul cardiologului care solicită aparatură

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a inițiat demersurile legale de înființare a Cabinetului de Cardiologie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat. Este anunțul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, care a angajat recent medic cardiolog pediatric, doctor care a solicitat și achiziția de aparatură.  Cazul a fost expus de consilierul județean Mihai Olaru în ședința Consiliului Judeţean Gorj ieri,  iar astăzi spitalul a dat un comunicat de presă în care medicul afirmă că are aparatură pentru că folosește echipamentele de pe alte secții. 

În momentul în care se va primi avizul favorabil de la Ministerul Sănătății, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor solicita Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj intrarea în relație contractuală pentru cabinetul respectiv, moment în care, în cadrul acestui cabinet vor putea fi consultați copiii în baza unui bilet de trimitere emis de medicul specialist sau de medicul de familie.


În vederea funcționării acestui cabinet, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au solicitat Consiliului Județean Gorj achiziționarea unui echipament medical performant, de ultimă generație, necesar dotării acestui cabinet.


„Spitalul a asigurat aparatura necesară desfășurării activității normale în cadrul spitalului. Folosesc ecograful Secției Cardiologie pentru pacienții care sunt internați în secții precum Pediatrie și pe cel din Secția Neonatologie pentru nou-născuții care au nevoie de serviciile mele. Adresabilitatea este foarte mare”, a spus dr Corina Vasile, medic specialist cardiologie pediatrică.

În spitalele din județul Gorj nu exista un astfel de specialist până în prezent, părinții fiind obligați să se îndrepte spre centre universitare sau spre mediul privat, mai spune spitalul.

Corina Vasile, medic specialist Cardiologie Pediatrică, a consultat, în perioada 7-30 august 2024, un număr de 33 de pacienți nou-născuți și copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni și 15 ani. 

Vizualizări: 3,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: