Când începe lucrarea la heliportul din Târgu Jiu

Discuțiile privind heliportul de la Târgu Jiu par să nu aibă final, iar flacăra scandalului se reaprinde. Autoritățile locale sunt acuzate în spațiul public că nu fac nimic pentru pacienții care au nevoie urgent de un transport cu elicopterul spre spitalele mari din țară. În acest moment, heliportul este funcțional doar pe timp de zi, tocmai pentru faptul că noaptea nu este iluminat, iar elicopterele nu pot ateriza.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune  că proiectul privind realizarea investiției este finalizat, urmând ca lucrarea să fie scoasă la licitație. Edilul mai spune faptul că investiția se va derula începând cu anul viitor, valoarea acesteia fiind e 3 milioane de lei.

”Consiliul Județean ne-a alocat o anumită sumă de bani, însă pentru a putea realiza heliportul din Târgu Jiu, trebuia să facem un proiect. Urmează ca în perioada imediat următoare să demarăm procedura de licitație pentru realizarea acelui heliport. Acest proiect se va derula în mare parte pe parcursul anului 2022. Avem toate sumele, nu mai avem nevoie ca cei de la Consiliul Județean să ne aloce alte sume, dar trebuie să ținem cont și de faptul că bugetele noastre au fost făcute târziu. Investiția este de circa 3 milioane de lei. Va fi și o contribuție de la noi”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Heliportul aflat pe Insulița Jiului a fost inaugurat acum opt ani, dar poate fi folosit doar ziua.

Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: