Când anunță PNL candidatul la Primăria Târgu Jiu

Partidul Național Liberal va anunța curând candidatul la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Potrivit președintelui organizației municipale, Iulian Popescu, este o chestiune de câteva săptămâni.

Desemnarea candidatului de la Târgu Jiu este strâns legată de comasarea alegerilor: ”Strategia este definită, dar contează foarte mult și ce se întâmplă la București pe comasarea alegerilor și este un aspect de care trebuie să ținem cont, pentru că o să influențeze în mod semnificativ strategia pe care am constituit o până acum, legată de abordarea alegerilor locale din Târgu Jiu. Legat de desemnarea candidatului, este o chestiune de zile, una, două săptămâni, când acest lucru va fi realizat. Așteptăm cu interes rezultatul final al negocierilor din coaliție, în ceea ce privește comasarea alegerilor. Acesta este punctul principal, în funcție de care ne vom recalibra calendarul”, a spus Iulian Popescu la Radio Infinit.

Popescu afirmă că au existat discuții și cu alte partide politice: ”Strategie comună poate este mult spus, dar evident că avem discuții și cu alte formațiuni pentru susținerea unor candidați comuni. Acest lucru este firesc datorită formatului actual al alegerilor locale, care definește alegerea primarului dintr-un singur tur. În acest caz, trebuie să găsim soluțiile care să maximizeze câștigarea alegerilor, ținând cont că în anumite localități și, bineînțeles, că Târgu Jiu este cap de listă, există anumiți primar toxici care au condamnat comunitățile de care ar trebui să se ocupe la un anumit nivel de subdezvoltare, iar acest lucru trebuie să înceteze. Evident că trebuie să găsim susținerea politică a tuturor formațiunilor care au ca principal obiectiv dezvoltarea comunităților de care se ocupă și atunci schimbarea unor primar toxici este un interes comun”.

Iulian Popescu spune că este puțin probabil ca PNL să susțină candidatul altei formațiuni la Primăria Târgu Jiu: ”În politică niciodată să nu spui niciodată, dar este un lucru puțin probabil, ținând cont de pretențiile PNL, partid aflat la guvernare. Trebuie să își definească candidații, mai ales în punctele cheie ale județului”.

Vizualizări: 2,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: