Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2024 începe în 25 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că, în acest an,  campania electorală pentru alegerile prezidențiale va începe pe 25 octombrie, la ora 00:00, și se va încheia pe 23 noiembrie 2024, la ora 07:00.

Această perioadă va permite candidaților să-și prezinte programele și să facă propagandă electorală în conformitate cu regulile stabilite de BEC. În cazul în care va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin, campania electorală aferentă acestuia va începe după anunțarea oficială a datei votului și se va încheia pe 7 decembrie, ora 07:00.

Conform deciziei BEC, după încheierea campaniei electorale, orice formă de propagandă electorală va fi interzisă. Aceasta include afișarea, distribuirea sau difuzarea materialelor care fac referire la alegeri, fie că sunt afișe, mesaje audio, vizuale sau alte forme de publicitate în locuri publice. Este, de asemenea, interzisă sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze pentru un anumit candidat după încheierea campaniei.

De asemenea, după finalizarea campaniei, conținutul electoral deja publicat pe internet sau rețele de socializare poate rămâne disponibil, însă nu este permisă promovarea plătită a acestuia.

În perioada dintre încheierea campaniei și finalizarea votului, organizatorii de evenimente și participanții nu pot derula acțiuni de propagandă electorală și nici nu au voie să promită beneficii pentru participarea la vot.

Primarii sunt responsabili pentru asigurarea panourilor destinate afișajului electoral și pentru protejarea integrității materialelor electorale plasate în locuri autorizate. Panourile pentru alegerile prezidențiale vor fi distincte de cele pentru alegerile parlamentare. Fiecare candidat va putea plasa un singur afiș pe un panou electoral, iar afișele care folosesc culori sau combinații de culori ce reproduc drapelul României sau al altui stat sunt interzise.

De asemenea, utilizarea vehiculelor inscripționate cu mesaje de campanie, organizarea de spectacole sau alte evenimente publice în scop electoral, folosirea de bannere, steaguri publicitare și alte mijloace de publicitate în afara celor prevăzute de lege, sunt interzise în această perioadă.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: