Camătă de 300.000 de lei percepută de proful de religie Bâcoi

Amănunte interesante ies la iveală în dosarul fostului profesor de religie din Târgu Jiu arestat luna trecută în urma unui flagrant. Ion Laurențiu Bâcoi este acuzat, conform rechizitoriului înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu instanței de judecată, de faptul că a împrumutat mai multe persoane din oraș cu sume de bani cărora le percepea diferite dobânzi, ieri fiind prelungit mandatul său de arestare preventivă.

Dobânzile erau de cel puțin 20% din valoarea împrumutului și erau incluse în valoarea finală a sumei ce trebuia restituită, bărbatul încheind cu victimele sale acte notariale prin care cei împrumutați se angajau să restituie la anumite termene banii respectivi.

Conform rechizitoriului, într-unul din cazuri, Bâcoi a încheiat un astfel de act notarial cu una dintre victimele sale pentru o sumă de 30.000 de lei, iar după câteva zile a chemat-o pe aceasta din nou la notar, spunându-i că trebuie să facă un contract nou, în care să figureze și soțul. Femeia a semnat împreună cu partenerul său pentru restituirea unui împrumut de 36.000 de lei, diferența de 6000 de lei reprezentând dobânda pentru cele câteva zile scurse între semnarea celor două contracte. În cele din urmă, cei doi soți au aflat că ambele contracte încheiate la notar sunt valabile și au să-i restituie fostului profesor de religie suma de 66.000 de lei, aceștia depunând ulterior plângere la IPJ Gorj.

Conform rechizitoriului, IPJ Gorj a înregistrat mai multe plângeri la adresa lui Bâcoi, acesta fiind reclamat în special toamna aceasta pentru că împrumuta diferite persoane cu sume de bani cărora le percepea dobânzi foarte mari, cei care nu plăteau primind amenințări cu moartea. Astfel, una dintre victimele sale a achitat o dobândă de 300.000 de lei, după care a depus plângere la IPJ Gorj, cerând o anchetă.

Bărbatul a fost profesor de religie până în urmă cu câțiva ani la Colegiul Comercial Virgil Madgearu, de unde a fost însă dat afară întrucât avea un comportament neadecvat profesiei respective. Conducerea liceului a menționat în momentul reținerii sale că bărbatul le aducea elevilor haine cumpărate din străinătate, pe care le vindea la suprapreț, nepredând materia pentru care era angajat la școală, ulterior Mitropolia Olteniei retrăgându-i dreptul de a mai preda religia în vreo unitate de învățământ.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: