Călinoiu, pus în ramă şi agăţat pe perete
Ion Călinoiu şi-a pus chipul în ramă şi s-a aşezat pe pereţii din holul Consiliului Judeţean Gorj, al cărui preşedinte este. Alături de el, toţi foştii preşedinţi ai instituţiei din ultimii 145 de ani, în număr de 18.
Tablouri cu foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Gorj sunt expuse de ieri pe holul instituţiei, de la festivitatea de inaugurare a galeriei lipsind Nicolae Mischie, care spune că nu a primit nicio invitaţie pentru ceremonia respectivă.
Actualul preşedinte, Ion Călinoiu, a luat decizia de a marca 145 de ani de existenţă a instituţiei şi prin realizarea galeriei respective, tabloul său fiind postat lângă cel al lui Nicole Mischie, fost preşedinte între 1996 şi 2004. Absenţa lui Mischie a fost remarcată nu doar de către jurnalişti, ci şi de către politicieni, mulţi dintre actualii consilieri fiind şi colaboratori ai acestuia la începutul deceniului. Singurul fost preşedinte de după Revoluţie care a participat la ceremonie a fost Ştefan Popescu Bejat.
Mischie nu a fost invitat
Mischie afirmă că nu l-a invitat nimeni la festivitate şi spune că ar fi venit cu mare plăcere dacă ar fi ştiut despre ce este vorba. "Acum aud despre aşa ceva. Nu cred că mi-au trimis ceva scris acasă, pentru că aş fi aflat. Eu sunt pe la Bucureşti zilele astea, dar dacă ştiam veneam cu plăcere. Nici la Godineşti nu cred că au trimis vreo invitaţie ceva, pe adresa de acolo, pentru că sigur îmi spunea soţia. Ce să zic în rest? Nu ştiu ce au făcut ei pe acolo aşa că nu pot comenta prea multe", spune Mischie. Acesta s-a ales cu mai multe dosare penale de pe urma funcţiei pe care a ocupat-o timp de opt ani, fiind singurul dintre cei expuşi pe perete cu astfel de probleme.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, spune, în schimb, că toţi foştii preşedinţi şi consilieri au primit prin poştă invitaţiile, tocmai pentru a nu fi discuţii că nu sunt găsiţi la telefon sau din alte considerente. Marcarea a 145 de ani de existenţă a Consiliului Judeţean a constat şi în dezvelirea unui bust al lui Zamfir Părăianu, primul şef al instituţiei din 1864. Sceptrul pe care acesta îl ţine în mână seamănă mai degrabă cu un microfon fără fir folosit de reporterii de televiziune, lucru remarcat nu doar de către jurnalişti, ci şi de către unii dintre consilierii judeţeni prezenţi la eveniment.