Căldură extremă

Căldura extremă continuă să afecteze sudul Europei, iar în Italia au fost emise alerte roşii pentru 16 oraşe, care indică riscuri chiar şi pentru oamenii sănătoşi. Alertele se aplică pentru zilele următoare zonelor turistice, între care Roma, Florenţa şi Bolonia, relatează BBC, informează News.ro.

Săptămâna viitoare sunt aşteptate în continuare temperaturi ridicate în Europa, pe măsură ce se apropie un alt val de căldură.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) spune că Italia, Spania, Franţa, Germania şi Polonia ar putea înregistra condiţii extreme.

ESA monitorizează temperaturile pe uscat şi pe mare prin sateliţii săi.

Perioadele de căldură intensă apar în cadrul modelelor meteorologice naturale, dar la nivel global ele devin din ce în ce mai frecvente, mai intense şi durează mai mult ca efect al încălzirii globale.

Guvernul italian a sfătuit pe oricine din zonele acoperite de alertele roşii de sâmbătă să evite expunerea directă la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să aibă grijă în special de persoanele în vârstă sau cele vulnerabilile.

Între timp, Grecia a înregistrat temperaturi de 40C sau chiar mai mari în ultimele zile.

Acropole, cea mai populară atracţie turistică a ţării, a fost închisă în cele mai calde ore de vineri, pentru a proteja vizitatorii.

De asemenea, în ţară există temeri de un risc mai mare de incendii, mai ales în zonele cu vânt puternic.

Vizualizări: 1,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: