Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi bani de la stat

Situația din România impune o lege care să ajute bunicii ce au grijă de nepoți, mai ales în condițiile actuale, în care mulți părinți pleacă la muncă în Europa. Statul român ar putea să le acorde o sumă importantă de bani, în fiecare lună, bunicilor care au grijă de nepoți.

O comisie importantă a Camerei Deputaților dispută un proiect legislativ care prevede ca bunicii care au grijă de nepoții lor să primească o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea acestora. Suma propusă în proiectul de lege discutat de parlamentari este 1.500 de lei. O discuție despre acest proiect în Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților dar liderii comisiei au luat decizia de a amâna luarea deciziei cu două săptămâni dar proiectul legislativ ar avea parte de susținere puternică din mai multe partide, în special din direcția celor din coaliție: UDMR, PNL sau PSD.

Nu este vorba în acest caz doar de părinții plecați la muncă în afara țării ci și de cei care nu mai au cu cine să își lase copiii acasă în momentul în care, legal, sunt obligați să meargă la locul de muncă.

În România există foarte multe persoane în vârstă care, pentru că nu au ajuns la anii legali de pensionare, nu au niciun venit. Mai există și bunici care, deși nu au ieșit la pensie, au renunțat la salariu tocmai pentru a avea grijă de nepoți.

Proiectul ar fi trecut deja, în mod tacit, de votul Senatului iar actul normativ va ajunge din nou pe masa discuțiilor în Camera Deputaților.

Pentru a se aplica efectiv și oamenii să primească cei 1.500 de lei, proiectul trebuie ulterior să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: