Bucătăresele de la Direcţia Copilului se transformă în infirmiere

Dacă până acum preparau hrana pentru asistaţii social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASCP) Gorj, acum angajatele cantinei trebuie să se pregătească să le facă curăţenie. Astăzi va fi licitaţia pentru externalizarea serviciilor de hrană din cadrul Direcţiei, iar o parte din angajatele cantinei au făcute cereri pentru a ocupa posturile de infirmiere.

Astăzi se organizează licitaţia pentru externalizarea serviciilor de hrană pentru asistaţii social din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Până ieri nicio firmă nu s-a arătat interesată să se ocupe de prepararea hranei asistaţilor sociali, iar pe ultima sută de metri s-au înscris la licitaţie trei firme. Societatea câştigătoare trebuie să asigure timp de patru ani câte trei mese pe zi la peste 600 de beneficiari. „Cu firma care va câştiga licitaţia se va încheia un contrat pe o perioadă de patru ani de zile. Valoarea totală a contractului este de peste 7 milioane jumătate de lei noi fără TVA. Trebuie asigurate trei mese pe zi şi supliment alimentar. O masă pentru copiii până în patru ani costă aproximativ patru lei, iar pentru cei mari de şapte lei. Cel mai probabil, firma care va câştiga licitaţia se va ocupa de masa asistenţilor cel mai probabil din luna mai. Noi o să lăsăm cantinele cum sunt acum, că dacă este ceva şi nu ne mai convine nouă sau firmei să putem pregăti în continuare aici hrana”, spune Constantin Preoteasa, director executiv DGASPC Gorj.

Angajatele de la cantinele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au primit asigurări că nu-şi vor pierde locul de muncă. Majoritatea dintre ele şi-au făcut cereri să treacă pe posturile de infirmiere. Sunt şi câteva angajate care au decis să plece. „Unele şi-au depus cereri să treacă pe postul de infirmiere pentru că avem nevoie şi ca să-şi păstreze locul de muncă fac şi asta. Sunt vreo 10 persoane care nu au făcut cerere, drept dovadă că vor să plece”, spune Preoteasa.

Angajatele de la cantină câştigau lunar aproximativ 600 de lei. „Am făcut cerere să trec pe un post de infirmiere decât să îmi pierd locul de muncă. Îmi pare rău că am lucrat aici 13 ani, dar nu am de ales. Mă rog să rămân măcar cu acelaşi salariu, adică 600 de lei să nu îmi mai taie din el”, a spus una dintre fostele bucătărese.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: