Boza a prezentat situația financiară a CEO: Nu e roză, dar nici neagră
Conducerea Complexului Energetic Oltenia le-a prezentat sindicatelor situația economică a companiei. Sorin Boza, președintele Directoratului, nu a descris-o ca fiind una roză, „dar nici neagră, dificilă așa cum vorbesc mulți”. Boza nu a făcut prea multe dezvăluiri în privința cifrelor, dar a subliniat că și greva generală de la începutul anului a făcut compania să piardă bani.
Situația financiară a companiei a fost solicitată de mai mulți lideri de sindicat, iar, în cadrul Comisiei Mixte de joi, oficialii CEO au venit cu cifre într-o prezentare ce a durat aproape un ceas. Sorin Boza, președintele Directoratului, a explicat, la Accent TV, că va fi prezentată situația economică și salariaților companiei și opiniei publice în câteva zile.
Boza nu a uitat să reamintească greva minerilor de la începutul acestui an, punctând faptul că acest demers a adus pagube importante producătorului de energie. “A fost o prezentare care a durat o oră. O să fac un comunicat de presă. Nu este o situația roză, dar nici dificilă, neagră, așa cum mulți vorbesc în neștiință de cauză. Vin și le spun tuturor, și pe pagina mea de socializare, că situația nu e roză. Am avut un început de an dificil. Din cauza mișcărilor de protest, am pierdut 600 de mii de tone de cărbune, dar eu sunt optimist. Știm ce avem de făcut și sper ca, anul acesta, să fie anul de cotitură și sper să rezolvăm problema costurilor pe certificat pentru că o să găsim soluții, un ajutor de stat sau din altă direcție. Vreau să-i asigur pe toți că am lângă mine oameni pricepuți și am o deschidere fantastică în Ministerul Energiei”, a explicat Sorin Boza.
Ion Rușeț, consilierul lui Boza, a adăugat că sindicaliștii au aflat și planurile directorilor pe termen lung: “În cadrul Comisiei Mixte, care a durat peste patru ore, am avut un punct la solicitarea sindicatelor. Directoratul companiei a prezentat situația financiară a companiei și perspectiva pentru perioada următoare, însemnând anul 2019 și discuția pe termen mediu 2020 – 2021. Parteneriatul social nu înseamnă numai cereri dintr-o parte, ci înțelegerea problematicii. Cred că, după această ședință, vor fi, în perioada următoare, analize în cadrul organizațiilor sindicale”.
Nu doar cifrele au fost în centrul discuțiilor. Voucherele de vacanță și cota de cărbune s-au aflat pe ordinea de zi, a mai spus Rușeț: „Lăsând la o parte discuțiile legate de punerea la dispoziție a unor spații pentru sindicate, chestiunile legate de Contractul Colectiv de Muncă în ceea ce privește graficul de acordare a voucherelor de vacanță, discuțiile legate de acordarea cotei de cărbune, sunt sigur că organizațiile sindicale vor trebui să dezbată și informațiile pe care le-au primit legate de viitorul companiei. Domnii Sorin Boza și Bălășoiu au făcut o prezentare a situației care nu a mai fost făcută în mandatul actualului Directorat și cred că sindicatele vor trebui să adopte o strategie încotro se îndreaptă”.