Bilanțul inundațiilor din Gorj

Zeci de gospodării au fost inundate, în ultimele ore, în județul Gorj. Pompierii anunță că au scos apa cu motopompele din circa 30 de gospodării. Și încă intervin. 

Actualizare 23.20:

"Am intervenit la 31 de inundatii pe toata suprafata judetului. 13 localitati din 11 UAT-uri. 31 de gospodarii inundate. Momentan se intervine la sat Capu Dealului com Branesti. Mai ploua moderat la Novaci, Turceni si Motru", transmite ISU Gorj. 

"Avem o singura cota de atentie depasia cu 14 cm pe raul Orlea in localitatea Celei", mai adaugă pompierii.

Informația inițială:

"Pana la aceasta ora, echipajele de pompieri din cadrul ISU Gorj au intervenit pentru evacuarea apei din 27 de gospodarii afectate de inundatii, de pe raza județului Gorj.

In acest moment, pompierii gorjeni intervin pentru evacuarea apei din alte gospodarii din orașul Turceni, comuna Brănești-sat Capu Dealului, oraș Tismana, comuna Catunele-sat Catunele", a transmis ISU Gorj. 

În tot județul, au fost semnalate creșteri de debite ale râurilor. În Runcu, de exemplu, Sohodolul este monitorizat cu atenție. 

A plouat, în unele localități, în câteva ore cât pentru o lună întreagă. S-au acumulat chiar și 80 de litri de apă pe metrul pătrat. Zona montană și cea submontană se află sub cod roșu de ploi în timp ce restul județului este vizat de un cod portocaliu de vreme severă până sâmbătă la prânz.

Galerie foto



Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: