Avertisment pentru șoferii care traversează Defileul Jiului

Avertisment pentru șoferii care tranzitează Defileul Jiului. Pentru că mulți afluenți ai Jiului și alte pârâiașe din munți au secat, în ultimele luni, animalele sălbatice au început să coboare spre civilizație, aproape de șoseaua națională care traversează Defileul Jiului, ca să se adape din Jiu.

Cei de la Parcul Național "Defileul Jiului" atenționează participanții la trafic să fie atenți și nici să nu se lase furați de "peisaj" dacă văd vreun animal sălbatic care se adapă în Jiu, în special în timpul nopții. "Există pârâiașe care au secat, izvoare secat. Participanții la trafic mai pun fotografii pe site-ul Parcului. Exista cerbi, ursi care au fost filmați venind să se adape din apa Jiului si din afluenți. Cum resursa de apa a scăzut, singura sursa permanenta rămâne raul Jiu. Pe Defileul Jiului, sunt culoare de trecere pentru animale, dintr-o parte în alta. Participanții la trafic ar trebui sa fie atenti, mai ales în perioadele nocturne, sa nu surprindă animale care efectuează aceasta trecere sau, în cursul zilei, sa nu fie distrași de vreun animale care vine la apă", a spus Marin Șerban, directorul Parcului Național "Defileul Jiului".

Un alt semnal de alarmă a fost tras privind riscul de incendiu în zona protejată.

"Rugam vizitatorii și membrii comunității locale sa fie atenți la sursele de foc. Un simplu rest de țigară poate sa aprindă o pădure, care, în Defileul Jiului, înseamnă o catastrofa. Sunt pante foarte abrupte și un astfel de fenomen, într-o perioada asa secetoasă, ar însemna o catastrofa. Este clar ca, în aceasta perioada, raftingul nu se poate practica. Resursa de apa este utilizata corespunzător pe parcursul Defileului. Nu sunt cazuri de irigări sau altceva", a mai spus Șerban.

Vizualizări: 5,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: