Au strâns o tonă de gunoaie și au câștigat o excursie

Un proiect inedit a avut loc la Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu, unde mai multe clase primare au participat la un concurs menit să scoată în evidență importanța colectării selective. Copiii au avut la dispoziție o insulă ecologică în curtea școlii unde au adus gunoaie de acasă, de pe stradă ori din parc. Clasa care a strâns cele mai multe deșeuri a fost premiată cu o excursie. 

Concursul a început în urmă cu două săptămâni. În această perioadă, clasele înscrise au adunat cinci tone de gunoaie reciclabile pe care le-au adus în insula ecologică instalată în curtea unității de învățământ. Cei care au câștigat competiția au strâns o tonă de gunoaie în 14 zile. „Le-am strâns din parcuri, de la serviciu de la adulți, am strâns și de pe stradă, dar cu mare grijă”, a spus unul dintre elevi. „Am găsit multe gunoaie prin parc, pe străzi, dar ne-au ajutat acasă și părinții să selectăm gunoiul”, a spus o altă elevă.

Concursul a fost organizat de Polaris, care a premiat clasa câștigătoare cu o excursie la Dinosaur World Transylvania. Cei care au participat la concurs au avut o cartelă care scanează un cod QR și, astfel, a fost monitorizată cantitatea de deșeuri depusă de fiecare clasă. 

Insula a fost golită de trei ori pe zi ca să poată face față cantității mari de deșeuri, spune directorul școlii, Sorin Todea: „Totul trebuie început din școală. Efectiv dacă îi formezi pe cei mici, e normal ca și noi să învățăm de la ei. Nu mai poate această planetă să suporte modul ăsta în care noi până acum foloseam resursele ei și e nevoie de această colectare separată”.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: