Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Au reciclat 150 de mii de televizoare cu ecran plat

150.000 de bucăți de televizoare și echipamente cu ecran plat au fost reciclate din mai anul trecut la GreenWEEE, lider de piață în reciclarea deșeurilor electrice și electronice în România.

GreenWEEE este prima companie din Europa Centrală și de Est care dispune de o linie complet dedicată reciclării echipamentelor ce conțin ecrane plate - LCD, plasmă și LED, în urma unei investiții de 0,5 mil EUR. Linia permite tratarea a peste 2500 tone/ an de televizoare și echipamente ce conțin ecrane plate și este conformă cu B.A.T (Cele mai bune tehnologii disponibile).

”Tehnologia este în continuă evoluție, punând la dispoziția noastră echipamente din ce în ce mai complexe, dar care au și un conținut de substanțe periculoase. Din acest motiv trebuie să găsim variante sigure și responsabile atunci când aceste echipamente nu mai sunt funcționale. Linia de reciclare echipamente cu ecran plat este o soluție de economie circulară, materialele rezultate în urma procesului tehnologic fiind introduse și folosite de alte industrii, ca materii prime secundare”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

Ecranele plate - LCD, plasmă și LED conțin beriliu, cadmiu, plumb, mercur și alte substanțe periculoase, fiecare dintre acestea putând prezenta riscuri pentru sănătatea umană. Reciclarea corectă este obligatorie pentru a asigura siguranța pentru mediul înconjurător.

Pentru că LCD-urile conțin tuburi fluorescente CCFL, procesul de tratare se focuseaza în extragerea substantelor și materialele periculoase, în special mercur, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracțiilor rezultate: metale și plastice sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul GreenWEEE și apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare.

Compania asigură o reciclare la cele mai ridicate standarde, fiind singura unitate din România și una din puținele din Europa cu licența de operare WEEELABEX. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este un certificat european ce stabilește un set de reguli privind colectarea, logistica și tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Green WEEE își desfăsoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău și la Campia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100 000 tone/an, cu un numar de peste 400 de angajați și o investiție totală de 25 milioane de euro.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: