Au nevoie de 50 de excavatoriști. Ce soluții au oficialii companiei!

De aproape cincizeci de excavatoriști are nevoie Complexul Energetic Oltenia pentru ca toate utilajele din cariere să funcționeze fără probleme. Până acum, compania a identificat mai bine de jumătate de angajați dornici să învețe cum se manevrează excavatoarele. O altă variantă pe care o iau în calcul directorii companiei este să convingă foști salariați să revină în cariere și să instruiască noii angajați.

Nu doar de excavatoriști este nevoie în producție. “Avem deficiență la personalul calificat, la funcțiile sensibile cum ar fi la excavatorist, electrician, lăcătuș mecanic. Facem cursuri de perfecționare cu formatori interni pentru a selecta din noii angajați pe cei cu pregătire profesională corespunzătoare și, încercăm din mers, înainte de a pleca specialiștii vechi la pensie, să-i ținem pe lângă ei”, a declarat Florin Gherghescu, directorul Diviziei Miniere din CE Oltenia.

Până acum, compania a identificat 30 de angajați pe care îi pregătește să le ia locul celor care se vor pensiona în curând. „Avem 54 de excavatoare în stare de funcționare. Am mai avea nevoie, în total, de 47 de excavatoriști. Avem la cursuri de perfecționare 30. Ne-ar mai trebui 17. Suntem în curs de identificare a persoanelor pe care le-am angajat și au prioritate persoanele cu contract de muncă nedeterminat”, a mai spus Gherghescu.

O variantă este și selectarea unor foști angajați. Complexul are în plan să convingă excavatoriști care au ieșit la pensie să revină în cariere și să învețe tinerii salariați cum să manevreze utilajele gigant.

Vizualizări: 2,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: