Sindicalist: Ar mai fi cărbune pentru 40 de ani

Gabriel Căldărușe, sindicalist în zona Rovinari din CE Oltenia, spune că mai sunt rezerve de cărbune pentru încă 30-40 de ani, dacă s-ar dori menținerea activității. Această perioadă este calculată luând în calcul inclusiv o creștere a producției cu 50%.


”Să zicem că și pentru o producție cu 50% mai mare sunt sigur că ar fi cărbune pe cu cel puțin 30-40 de ani”, a spus acesta la Radio Infinit.


El a mai subliniat că închiderea carierelor este departe, inclusiv din cauza procedurilor legale de renunțare la o exploatare minieră: ”Orice închidere nu înseamnă că din momentul respectiv acea carieră este închisă pentru că trebuie să fie retrase utilajele și în perioada de retragere a utilajelor acea unitate va produce și o anumită cantitate de cărbune care trebuie valorificată, pentru că să scoți un utilaj, să zic, care este undeva jos sub nivelul solului, la 40-50 de metri trebuie să faci un plan înclinat, trebuie să excavezi. Deci nu înseamnă că imediat acea activitate se opresc. S-ar putea să dureze un an doi sau trei ani”.

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: