Atenție! O nouă metodă de înșelăciune: „Coletul”

Poliția atrage atenția asupra unei noi metode de înșelăciune, denumită „Coletul”, care a devenit tot mai frecventă. Conform News.ro, infractorii trimit colete cu cumpărături nesolicitate, pentru care destinatarii sunt nevoiți să plătească sume cuprinse între 200 și 300 de lei, deși valoarea reală a obiectelor din colete este mult mai mică.

Poliția Suceava explică într-un comunicat: „Una dintre metodele de înșelăciune folosite de infractori constă în trimiterea de colete nesolicitate, pe care persoanele de bună credință le plătesc la primire, prin curierat. Sumele cerute sunt relativ mici, iar mulți oameni acceptă, crezând că altcineva din familie a comandat produsele. În realitate, bunurile din colete valorează mult mai puțin decât sumele plătite, între 200 și 300 de lei”.

Polițiștii oferă câteva sfaturi pentru cei care primesc colete nesolicitate precum: verificați expeditorul și contactați-l pentru clarificări, discutați cu familia și prietenii pentru a verifica dacă cineva a trimis un colet, raportați incidentele suspecte la poliție prin 112.
„Dacă suspectați o tentativă de fraudă, sesizați imediat incidentul la poliție, prin SNUAU 112. Furnizați toate detaliile relevante pentru a ajuta la investigarea cazului. Este important să fiți prudenți și vigilenți, pentru a nu deveni victime ale înșelăciunilor”, susțin polițiștii, conform News.ro.

Vizualizări: 2,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: