Anchetă dupa ce un copil cu sindrom down ar fi fost exclus de la serbare

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat o serie de verificări după ce un copil, diagnosticat cu Sindromul Down, ar fi fost exclus de la serbare. Evenimentul a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit Novaci.

Mama copilului a povestit, printr-o postare pe rețelele de socializare, că băiețelul ei a fost marginalizat. Ceilalți copii ar fi primit, odata cu rolurile din serbare, și tipul de vestimentație pe care trebuie să îl aibă în ziua festivității, în timp ce baiețelul nu. 

”Cam asa s.a ținut serbarea la gradinita cu program prelungit Novaci,grupa mare!!!Singurul copilaș necostumat pentru serbare,a fost Vladimir,pe ce motiv,nu știu,dar bănuiesc!domnișoarele educatoare Adelina Popica și Georgiana Vacaru,nu au avut bună plăcere să îmi spună și mie cum sa.l îmbrac pe copil,potrivit pentru serbare!când le.am întrebat,mi s.a răspuns asa,mai de sus,ca puteam sa.l îmbrac și eu,adică ceva de genul,tot eu sunt vinovata ca ceilalți părinți au primit în ghiozdanele copilașilor rolurile și cum sa.i îmbrace,numai noi,nu!!!sincer,am rămas cu un gust amar,despre ce s.a întâmplat astăzi,adică,pe mine ca mama m.a durut,dar asta nu rămâne asa,ca nu e ok!!!”, a scris mămica.

Postarea a fost distribuită de peste 6.000 de persoane, iar comentariile nu au întârziat să apară.

Cazul a ajuns și la ISJ Gorj: ”S-a primit o sesizare, s-a demarat deja procedura de verificare a speței amintite”, spune Mircea Ionuț Catrina, purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. 

Conducerea grădiniței spune că totul a fost doar o problemă de comunicare: ”Am stat de vorbă astăzi cu părțile implicate, atât cu mămica cat și cu doamnele educatoare, și s-a ajuns la concluzia ca a fost doar o problemă de comunicare. Copilașul era implicat în activitatea serbării de sfârșit de an școlar, nu au fost niciodată probleme la grupă. Este un copil foarte, foarte cuminte și foarte implicat în toate activitățile care sunt făcute la grupă. Și ceilalți copii îl iubesc. Cred ca a fost doar o simplă problemă de comunicare în ceea ce privește costumașul. O neînțelegere. Copilașul s-a integrat foarte bine în grupa respectivă. Copilașii sunt foarte apropiați. Va fi pusă în discuție această problemă. Vor fi, probabil, luate toate etapele la rând pentru acest lucru și este prea devreme să vorbim acum despre ce măsură va fi luată”, spune Cristina Spilcă, directoarea Școlii Gimnaziale din Novaci, care are în subordine grădinița.

Fotografie preluată de pe rețelele de socializare

Vizualizări: 1,925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: