Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Apa cu rugină la mai multe blocuri din Motru

Unii cetăţeni din Motru se plâng de faptul că, din când în când, la robinetele lor ajunge apa cu rugină. Oamenii spun că apa nu poate fi folosită pentru gătit şi sunt nevoiţi să care “lichidul vieţii” cu bidoanele de pe unde pot. Reprezentanţii Aparegio, operatorul regional de furnizare a apei potabile, spun că vor face verificări pentru a vedea care este motivul pentru care apa ajunge plină de rugină în casele motrenilor. Culmea este că problema apare acolo unde conductele vechi au fost înlocuite.

Conform unei sesizări ajunse la redacţia Pandurul, cetăţenii blocului N1 din Motru acuză faptul că nu de puţine ori se întâmplă ca la robinete să curgă apă plină cu impurităţi. Cei afectaţi cer ca problema să fie rezolvată cât mai repede. “Marţi seara a început să curgă apă plină cu rugină. Şi pe apa rece şi pe apa caldă. Soţia nu poate găti cu această apă, baie nu putem face. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Am făcut reclamaţii peste reclamaţii. Sunt nevoit să car apă cu butoaiele de la o fântână pe care o am la grădina de la Lupoaia”, a spus Aurel Bâta, locatar al blocului N1, scara 1.  

Problema, în zonele unde conductele au fost înlocuite

Reprezentanţii societăţii Aparegio spun că au fost sesizaţi despre aceste nereguli chiar de primarul Dorin Hanu şi că este vorba de cazuri izolate, fiind afectate doar anumite blocuri. Deocamdată, nu se cunoaşte cauza exactă pentru care apa ajunge cu rugină la robinetele motrenilor. “Am avut discuţii cu primarul pe tema asta, îmi sesizase ceva, am trimis oamenii să verifice. Culmea este că, problema există pe zona unde au fost înlocuite  conductele metalice cu conductele de polietilenă. Am dispus o verificare a legăturilor la punctele termice. Să nu fie o scurgere de apă din reţeaua termică. Pe reţelele acestea se mai fac şi lucrări şi în momentul în care fac lucrări mai mari, sau un cetăţean vrea să-şi facă prin apartament şi închide apa de jos atunci pot să apară turbidităţi din astea în reţea punctuale, nu generalizate, pe oraş sau pe străzi. Am avut semnale de la anumite scări de bloc”, a declarat Ion Popescu, directorul general al Aparegio.

Reprezentanţii Aparegio mai spun că municipiul Motru a fost inclus într-un program cu fonduri externe, unde pentru anii viitori au fost alocate sume consistente pentru modernizarea reţelei de apă. În total 24 de milioane de euro “Majoritatea conductelor de apă din Motru, cele care s-au înlocuit pe proiectul major sunt conducte noi, din polietilenă. La Motru, sursa de apă este numai sursă de adâncime. Dacă este să apară ceva nu poate să apară din sursă, este cea mai curată apă l adâncime. Nu poate apărea decât din anumite mişcări pe conducte”, a mai spus directorul Ion Popescu.       

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: