Anunț despre economia la fondul de salarii

Minerii și energeticienii vor încasa, peste o săptămâna, economia la fondul de salarii. Încă nu se știe ce bani vor primi în plus la salariu, dar e cert că va fi un câștig mai mare decât anul trecut după cum au anunțat liderii de sindicat. 

Va fi o întâlnire între sindicate și administrație în cadrul căreia va fi comunicată suma ce va fi împărțită la salariați. Banii vor ajunge la mineri între 10 și 15 ianuarie. 

“Conform Contractului de Muncă, la finele ultimei luni se va discuta împărțirea economiei prin hotărâre de Comisie Mixtă. Nu negociem, nu inventăm apa caldă. Nu a comunicat administrația suma. De-abia se introduc pontajele pe decembrie. Se va face acea diferență între fondul de salarii programat și consumat și vom stabili cum se va împărți. Noi, sindicatele, vom solicita împărțirea economiei în funcție de timpul lucrat. Economia va ajunge în chenzina a doua a lunii decembrie, între 10 și 15 ianuarie”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Unele voci au vehiculat chiar și 3.000 de lei ca parte din economia la fondul de salarii ce i-ar reveni fiecărui angajat, însă nu a fost avansată oficial nicio sumă. 

Vizualizări: 1,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: