Ani grei de închisoare pentru fraţii Potârcă din Meteor
Supărare mare ieri printre rudele lui Constantin Ninel Potârcă, după ce instanța supremă a decis ca acesta să stea în spatele gratiilor pentru o perioadă de șase ani, fostul candidat la Președinția României nefiind singurul din familie care va lipsi de acasă o lungă perioadă de timp. Fratele său, Tănase, a primit și el cinci ani de închisoare, iar doi parteneri de afaceri de-ai acestora din Râmnicu Vâlcea, au de executat trei ani de detenție.
Toți au fost judecați pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste 18 de milioane de lei, suma provenind din vânzarea fostului combinat chimic de la Arad la fier vechi.
Potârcă a fost audiat miercuri după-amiază timp de mai multe ore la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar apoi judecătorii instanței supreme au rămas în deliberare, ieri dimineață în jurul orei 4.00 fiind dat verdictul final. Decizia nu a fost pe placul fostului prezidențiabil, „Obama” de Meteor trezindu-se cu polițiștii acasă încă din zori, înainte de a se emite mandatul de arestare preventivă. El era în arest la domiciliu de mai multe luni și, ca urmare, prezența polițiștilor acolo nu era o problemă, Potârcă având astfel timp să își ia la revedere de la familie, soția, fetele și nepoatele plângându-l pe acesta pentru situația în care a ajuns.
De altfel, odată cu venirea mandatelor de arestare emise de instanță, în Meteor a fost jale mare, dar și la Spitalul Județean, acolo unde condamnații au fost duși pentru a le fi făcute analizele medicale înainte de a fi încarcerați. Potârcă a declarat cu această ocazie că e în continuare nevinovat și că și dacă merge după gratii în România nu va fi niciodată dreptate. El mai trebuie să facă însă față unor alte dosare penale în care este inculpat, și fratele său mai având pe rol un alt dosar, în care a primit o condamnare de cinci ani cu executare, care nu e definitivă. Celelalte dosare care îl vizează pe Potârcă sunt de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, dar și unul de dare de mită, în care un verdict ar putea fi pronunțat în perioada următoare, acesta fiind și dosarul în care a fost arestat preventiv și, mai apoi, în arest la domiciliu.