Trei gorjeni cu probleme, evacuaţi din calea lui Ponta
Un bărbat din Săuleşti şi două femei din Turceni au vrut să profite ieri de vizita premierului Victor Ponta la Gorj, pentru a-i spune problemele pe care le au, legate de retrocedarea unor terenuri şi de furtul de lemne. Bărbatul, Nicolae Pârvu, a ajuns primul, cu câteva zeci de minute înaintea premierului. A fost dus la poliţie, pe motiv că nu avea autorizaţie pentru protest. Pârvu este operat pe coloană şi spune că poliţiştii nu au ţinut cont de starea sa şi l-au luat pe sus. În Piaţa Prefecturii au venit şi două pensionare, bine păzite de şeful Poliţiei, Viorel Caragea, dar şi de SPP-işti.
Două pensionare Turceni au vrut să protesteze ieri în Piaţa Prefecturii, nemulţumirile acestora plecând de la un teren aflat în litigiu. Nu au apucat să-şi spună păsurile premierului Victor Ponta, asta pentru că oamenii legii au avut grijă să nu aibă acces în preajma oficialului. Maria Niţulescu, în vârstă de 78 de ani, din Valea Viei-Turceni, a reuşit să-i strecoare premierului un plic, cel mai probabil cu un memoriu. Femeile nu înţelegeau de ce au fost înconjurate de forţele de ordine, de parcă ar fi fost teroriste. „La vârsta mea, doar nu le-o fi frică de mine”, spunea femeia de 78 de ani.
Primul protestatar, ridicat de poliţie
Nicolae Pârvu din satul Bibeşti, comuna Săuleşti, este primul protestatar venit ieri în Piaţa Prefecturii, “înarmat” cu o pancartă, pentru a protesta, dar şi pentru a-şi spune păsurile premierului Victor Ponta, nemulţumit fiind de faptul că mai multe hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile cu titlu executoriu, spune el, nu i-au fost puse în aplicare. Cum premierul trebuia să vină în Piaţa Prefecturii pentru a înmâna noile microbuze primăriilor beneficiare, iar bărbatul nu avea avizul primăriei pentru a protesta, acesta a fost luat de poliţişti şi dus la poliţie pentru clarificări. Mult nu a durat până ce Nicolae Pârvu s-a întors în Piaţa Prefecturii, unde între timp apăruseră jurnaliştii, aşa că nu a mai fost evacuat. Aici l-a găsit pe comandatul şef al IPJ Gorj, Viorel Caragea, căruia i-a reproşat modul în care a fost tratat de subalternii săi. “Domne’ să mă luaţi pe sus, oamenii dumneatale, securiştii. Sunt infractor? Eu nu am făcut nimic. Ce am făcut domne? Uitaţi, scrie că sunt bolnav, operat de coloană. Mă iei din stradă, chiar aşa? Protestez pentru corupţia care este. Am protestat şi la Bucureşti, şi aici, acum o lună”, a spus bărbatul şefului IPJ Gorj.
După ce şeful IPJ i-a explicat acestuia că nu deţine autorizaţie pentru a protesta, l-a invitat să-i prezinte plângerile. „Pregăteşte-ţi plângerea, ce ai de prezentat şi o prezinţi”, i-a spus Viorel Caragea.
Ion Tudor a încercat să aplaneze conflictul
Văzând că şeful Poliţiei nu reuşeşte să-l liniştească pe protestatar, şeful Secţiei Judeţene de Drumuri Naţionale, Ion Tudor, a încercat să discute cu protestatarul. Mai mult decât atât, fostul şef al Poliţiei Locale chiar i-a sugerat lui Nicolae Pârvu să discute cu el şi mai apoi cu şeful IPJ Gorj. „Îmi pare rău de om, îl ştiu. E necăjit. Am intervenit ca orice cetăţean, că mă salută şi voia să vorbească cu mine” a spus Ion Tudor. „Aveţi o hârtie pentru domnul prim-ministru?”, l-a întrebat Tudor pe protestatar, reuşind astfel să îl liniştească, pentru a nu face tam-tam la vederea premierului.