Angajaţii CEO cer explicaţii conducerii CE Oltenia

Mai mulţi angajaţi ai CE Oltenia, membri de sindicat afiliaţi la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), vor merge vineri dimineaţă la sediul companiei energetice pentru a vorbi cu şefii despre majorarea incorectă a salariilor. Printre aceştia se află şi Manu Tomescu, liderul de sindicat din Rovinari spunând că va îmbrăca tricoul cu mesajul „Discriminare în CEO“, pentru că oamenii cu salarii mici nu au primit bani, ci tot cei care aveau lefuri mari.

Lideri de sindicat din eşaloanele 2 şi 3 vor merge vineri la sediul CE Oltenia şi vor cere explicaţii cu privire la modul în care au fost aplicate majorările salariale. Deşi au trecut săptămâni de la anunţul că 2700 de oameni vor primi clase de salarizare, nici până la ora aceasta nu se ştie cu exactitate cine a primit şi cât. Fiecare lider de sindicat a reuşit să afle câteva nume de pe listă din discuţiile cu oamenii care au primit deja salariul majorat, concluziile fiind că acele creşteri nu au respectat criteriile stabilite în comisia mixtă sindicate-administraţie. În general sumele primite sunt insignifiante, unii luând 12 lei. Dar, umilinţa este mare! Sindicaliştii de la FNME vorbesc de situaţii în care tot cei cu clase mari de salarizare au primit bani în plus, susţinând că cei mai mulţi beneficiari provin de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), condus de Gabriel Căldăruşe.  

Ameninţă cu proteste

Din acest motiv, mai mulţi sindicalişti vor explicaţii de la conducere. „Voi îmbrăca din nou tricoul cu Discriminare. Vineri dimineaţă împreună cu alţi colegi vom merge la CEO să vedem cum s-au făcut aceste majorări. Nu ştim nimic concret, cum s-au făcut, pe ce criterii, dar aflăm că lideri de la SMEO sunt cei care au fost avantajaţi“, a spus Manu Tomescu.

El a declarat că ştia că vor primi bani cei cu clase de salarizare între 2 şi 11 şi cei care au preluat atribuţiile celor care au fost concediaţi la 1 iunie 2015. Tomescu spune că, dacă nu va fi transparenţă şi nu vor benefica de majorări cine merită, se va trece la proteste: „Vom trece la proteste. Nu mai putem accepta discriminarea“.

Însă o mare problemă este forma actelor adiţionale pe care oamenii sunt puşi să le semneze. Actul nu respectă forma din Contractul Colectiv de Muncă şi creează posibilitatea tăierii unor drepturi. De exemplu, la prime sau adaosul lunar nu sunt trecute sumele. De asemenea, nu se mai precizează unitatea unde angajatul îşi desfăşoară activitatea. În CCM se precizează clar că trebuie să fie specificată unitatea, ori în noile adiţionale, la locul de muncă apare CE Oltenia.   

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: