Ancheta în cazul gravidei, preluată de medici din afara Spitalului Județean

Ancheta în cazul gravidei operată de hernie continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Potrivit unor surse, din comisie fac parte medici din afara spitalului Târgu Jiu, mai exact de la Dolj.

SJU avea nevoie de medici care să se implice în acest caz, asta după ce cadrele medicale de la Târgu Jiu au demionat din comisia de anchetă.

În urmă cu două săptămâni, doi medici şi-au anunţat demisia.„Nu au vrut sa mai participe la comisia de ancheta”, spunea Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Cazul femeii a apărut şi în presa naţională după ce a fost operată de hernie deși era și însărcinată. Deși a ajuns la spital cu dureri abdominale, după o consultație, medicii i-au pus diagnosticul de hernie intestinală. Femeia în vârstă de 35 de ani nu știa că este gravidă în luna a noua, iar medicii care au consultat-o nu și-au dat seama că aceasta este însărcinată.

După ce femeia a fost operată de hernie, medicii au depistat sarcina și s-a intervenit și pentru cezariană. Aceasta a născut o fetiţă sănătoasă şi a fost externată.

Cadrele medicale implicate spun că nu se simt vinovate şi că şi-au făcut datoria și le-au salvat pe cele două.

Vizualizări: 1,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: