Amendat pentru furt de energie

Șase mii de lei amendă penală a primit un gorjean care a fost prins că fură energie electrică. Mai mult, acesta are de plătit suma de 10.708,89 lei cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloare energie electrică, taxe, servicii şi branşament.

Furtul a fost depistat în 2020. "Cu ocazia controlului, au constatat o intervenţie neautorizată la instalaţia electrică, respectiv o instalaţie clandestină şi improvizată formată dintr-un conductor de culoare verde închis, din cupru liţat şi secţiune de 4mm2 al cărui prim capăt era conectat în fundul siguranţei fuzibile-fază, din tabloul electric interior al imobilului, iar celălalt capăt avea conectat un cleşte-crocodil care se conecta în conductorul-fază, sub consola metalică, în podul casei,în amonte de contorul electric al coloanei (fază şi nul). Conductorul-fază era de culoare albastru din cupru, dezizolat pe o lungime de aprox. 5cm şi o secţiune de 4mm2. De asemenea, instalaţia clandestină cuprindea o siguranţă trifazată din care plecau alte conductoare-fază în instalaţia electrică interioară a imobilului, iar prin decuplarea siguranţei automate din firida de branşament (fază) se deconecta alimentarea contorului electric cu faza, se ocolea aparatul de măsură, astfel încât energia electrică astfel consumată de receptoarele electrice aferente imobilului nu era înregistrată şi nici facturată", se arată în documentul de la instanță.

Ancheta a stabilit că "proprietarul imobilului şi titularul contractului încheiat cu operatorul de distribuţie a energiei electrice, de profesie electrician, a folosit o intervenţie neautorizată/instalaţie clandestină având ca scop ocolirea contorului electric în locuinţa sa, cu ajutorul căreia a sustras energie electrică în perioada februarie 2017-februarie 2020 în valoare de 8701,51 lei".

Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești de la finalul lunii iulie nu este definitivă.

Vizualizări: 2,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: