Dosar penal pentru că au pus în pericol salariații CEO

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari au demarat o anchetă privind un incident produs la data de 2 august a.c. în incinta Sectorului Pinoasa al Carierei Rovinari, parte a Complexului Energetic Oltenia.

Incidentul a constat într-o alunecare de teren care a avariat două excavatoare aflate în funcțiune până la momentul surpării malului de pământ. Din fericire, în zona respectivă nu se afla nicio persoană în momentul incidentului, nefiind înregistrate victime omenești. Cu toate acestea, pagubele materiale la cele două utilaje sunt semnificative.

În urma verificărilor preliminare, autoritățile au stabilit că incidentul ar fi putut fi prevenit prin respectarea normelor legale de securitate și sănătate în muncă. Ca urmare, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Investigațiile continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale producerii alunecării de teren și pentru a identifica responsabilii.

Vizualizări: 2,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: