Ambulanța Gorj este suprasolicitată. “Este dificil să ai echipaje blocate”
Serviciul Județean de Ambulanță Gorj este suprasolicitat în ultima perioadă, din cauza numărului mare de solicitări din partea pacienților suspecți sau infectați cu noul coronavirus. Tocmai de aceea, cazul bătrânei plimbate cu ambulanța de la un spital la altul din Târgu Jiu i-a enervat pe ambulanțieri, fiind vorba despre mai bine de 4 ore pierdute.
Managerul de la Serviciul de Ambulanţă Gorj spune că a fost o lipsă de comunicare între cadrele medicale. Controlul a fost unul superficial, mai spune managerul ambulanţei.
”La momentul în care a fost consultată la unitatea spitalicească, acest consult a fost unul destul de superficial şi consecutiv datele care au fost trimise la spital au fost de aşa natură încât să nu se clarifice exact unde să rămână această pacientă. Este o problemă de comunicare şi noi suntem cumva interpuşi, o verigă a acestei lipse de comunicare”, a spus Claudiu Constantinescu, managerul SAJ Gorj.
Ambulanţa a fost blocată ore în şir din cauza refuzului ca bătrâna să fie internată. ”Se poate întâmpla ca într-o anumită tură să fie mai multe echipaje implicate în astfel de întârzieri între spitale şi să fie descoperite, iar activitatea nu se poate desfășura. Mai sunt urgenţe non Covid în această perioadă. Este dificil să ai echipaje blocate în astfel de situații”, a mai transmis Constantinescu.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a demarat o anchetă internă. ”La nivelul Spitalului a fost constituită o comisie de verificare ca urmare a informațiilor apărute in mass media. Această comisie va verifica dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele în acest caz”, a spus Mihaela Floroiu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu.
Într-un final, pacienta de 78 de ani a fost internată în zona tampon a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, zona Tudor Vladimirescu. Conform unor surse, femeia a fost transferată la unitatea medicală de la Dobrița, iar starea ei de sănătate este una bună.