Alunecarea de teren de pe DJ 661 a luat şi casa unei bătrâne

Casa unei bătrâne din Săcelu se distruge de pe o zi pe alta din cauza alunecărilor de teren. Aceasta se uită neputincioasă cum în locuinţa pe care a construit-o cu forţe proprii apar crăpături. Viorica Dumitraşcu locuieşte în apropierea zonei în care drumul judeţean a luat-o pur şi simplu la vale. Femeia spune că trece prin această tragedie din cauză că drumul realizat din bugetul Consiliului Judeţean Gorj nu a fost consolidat cum trebuie de la bun început. Nici primarul Ion Voica nu este interesat de soarta femeii. Deşi a promis că se va ocupa de rezolvarea acestei situaţii, acum nici nu o mai salută pe bătrână.

Viorica Dumitraşcu are 75 de ani şi locuieşte singură în locuința sa din comuna gorjeană Săcelu. Zilnic este ameninţată de tragedie, şi asta deoarece casa în care trăieşte este plină de crăpături din cauza alunecărilor de teren. Dacă drumul județean realizat cu aproape 500 de miliarde lei vechi din bugetul Consiliului Județean Gorj  ar fi fost consolidat cum trebuie, spune femeia, soarta acesteia nu ar fi amenințată de pe o zi pe alta. ”Din cauza drumului care s-a surpat din cauza alunecărilor de teren mi-a crăpat casa pentru că nu au făcut consolidarea bine. Dacă nu au făcut bine, drumul a crăpat. Casa a crăpat pe toate părţile, nu mai avem cu ce să o facem. Drumul care ţine de sfatul popular nu l-a făcut. Vine apa cum e râul şi ajunge pe drumul judeţean şi aici se revarsă toată apa şi de asta s-a lăsat drumul în halul acesta”, spune Viorica Dumitraşcu.

Primarul, dezinteresat

Femeia spune că primarul ştie în ce condiţii locuieşte şi că viaţa sa este pusă în pericol, dar acesta nu s-a deplasat niciodată la faţa locului pentru a rezolva problema. A promis, dar nu a făcut nimic, după cum declară bătrâna de 75 de ani. ”Ştie şi primarul că locuinţa este pusă în pericol, dar nici nu a venit să vadă. Eu l-am întrebat dacă nu e păcat de mine, femeie bătrână de 75 de ani, să stea cu casa în halul ăsta. Şi a zis că vine şi face el. Acum nu mai zice nimic, nu l-am mai văzut pe aici”, mai afirmă disperată femeia. Ba mai mult, femeia a fost luată peste picior atunci când au venit în control oamenii de la judeţ. ”Numai la mine aici este problema pentru că este drumul ăsta aproape şi drumul s-a lăsat din cauză că nu au făcut şi consolidarea, iar apa se duce. Îmi spun mie că de ce nu am pus salcâmi. Unii de pe la judeţ mi-au zis că dacă puneam salcâmi nu se lăsa terenul. Păi am pus şi eu salcâmi, dar nu pot eu planta pe terenul oamenilor salcâmi”, mai menționează aceasta.

EXPERTIZĂ

”Drumul lui Călinoiu”, a cărui reabilitare costă bugetul judeţului aproape 500 miliarde lei vechi, a fost afectat de alunecările de teren. Pentru această realizare s-a făcut un împrumut bancar, ce urmează a fi achitat pe parcursul a 20 de ani. Ulterior, pentru a afla de ce a cedat a fost încheiat un contract cu o firmă din Timiş. Pentru 30.000 lei, firma va face e expertiză cu termenul de finalizare în 30 de zile. Trebuie să se stabilească ce măsuri vor fi luate şi ce bani vor mai fi folosiţi pentru o lucrare de ordinul sutelor de miliarde.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: