Alertă meteo din cauza ciclonului mediteranean!

Autoritățile sunt în alertă în urma avertizărilor meteo din ultimele ore. Un ciclon mediteranean este așteptat să aducă ploi și furtuni în acest week-end în toată țara.

Sudul țării este vizat în mod special iar digurile din zona Dunării sunt supravegheate și întărite.

În Teleorman, în zona Islaz Moldoveni, echipajele de intervenţie rapidă de la Apele Romane au creat un dig mobil din panouri de aluminiu, lung de 540 de metri. Suplimentar s-au pregătit saci şi materiale de intervenţie și pentru alte localităţi.

”Am dispus la Apele Române în special să se asigure echipamentele și utilajele şi personalul. Toată lumea să fie pregătită pentru intervenţie. Suntem în alertă, am rugat colegii, să acorde o atenţie deosebită zonei Galaţi, pentru că a fost afectată de inundaţii, iar albiile multor râuri sunt colmatate”, a precizat Mircea Fechet, Ministrul Mediului.

Vineri a fost vreme de vara, cu temperaturi care au depăşit 33 de grade. Sâmbătă, potrivit meteorologilor un val de aer rece se va îndrepta către țara noastră, iar de duminică, temperaturile vor scădea brusc, chiar şi cu 15 grade.

Duminică toată țara se va află sub cod galben de vânt și ploaie, iar județele din Muntenia și Oltenia sub cod portocaliu.

În funcție de cantitatea de precipitații, meteorologii nu exclud să emită chiar un cod roșu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă a anunțat că a pregătit mesaje de avertizare pentru populaţie.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: