Ajutor la facturile de energie, căldură și gaze de 1.400 de lei. Cine sunt beneficiarii!

Cardurile pentru compensarea facturilor la energie, destinate persoanelor cu venituri mici, vor fi emise începând din prima zi a lunii februarie. Distribuirea cardurilor de energie, așa cum sunt numite, se va face prin intermediul Poștei Române. Valoarea ajutorului de stat este de 1.400 de lei.

Cardul de energie va putea fi utilizat la plata facturilor pentru energie, fie că este vorba despre gaze naturale, curent electric sau termoficare, dar și pentru achiziția de lemne pentru foc.

Ajutorul, în valoare de 1.400 de lei, este acordat de stat persoanelor vulnerabile. Practic, cardurile de energie nu vor fi alimentate cu bani ci vor atesta faptul că deținătorul este o persoană care beneficiază de ajutorul de la stat pentru plata facturilor.

„Distribuirea cardurilor se va face acasă la domiciliu, la beneficiari. Beneficiarii nu trebuie să depună niciun efort. Trebuie doar să aştepte acasă şi poştaşul le va aduce şi acest card”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, conform TVR.

De menționat că pentru a beneficia de ajutorul social, deținătorii cardurilor de energie vor trebui să-și plătească facturile direct la sediile Poștei Române. Mai mult, instituția vine în ajutorul celor care întâmpină dificultăți și nu se pot deplasa. Aceștia vor putea plăti direct la poștași care vor fi dotați cu dispozitive de citire a facturilor.

Statul are la dispoziţie un buget în valoare de un miliard de euro, bani proveniți din fonduri europene, pe care îi poate folosi ca să îi ajute pe românii vulnerabili să-şi plăteacă factura la energie.

Numărul estimat al beneficiarilor, aşa cum a fost aprobat de către Guvern, este de 3,9 milioane de persoane.

Ajutorul, în valoare de 1.400 de lei în total, va fi acordat în două tranșe, în lunile februarie și septembrie.

Vizualizări: 7,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: