Acţionar Pandurii: A fost un dosar la comandă
Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, crede că dosarul penal în care este judecat de câţiva ani a fost făcut „la comandă”. Ţinta nu a fost el, ci mişcarea sindicală pe care o conducea – Federaţia Naţională Mine Energie, dar şi Complexul Energetic Oltenia, o unitate profitabilă care a fost adusă în pragul insolvenţei. Chiar şi Pandurii a ajuns din Europa League la un pas de închidere.
Condescu nu a precizat a cui a fost comanda, declaraţia venind în contextul în care zeci de persoane publice cu dosare se plâng la posturile naţionale de televiziune că sunt „victimele sistemului”. ”A fost un dosar la comandă, făcut de cineva la plezneală”, este declaraţia pe care a făcut-o Marin Condescu la Radio Infinit. Acesta a mai spus că ţinta acestui dosar a fost CE Oltenia, scopul fiind acela de distruge o entitate extrem de puternică la vremea aceea. ”Mai mult, în toată perioada de cercetare, s-au refuzat toate probele. Eu cred că ținta principală a fost forța sindicală din Oltenia, Complexul Energetic Oltenia. Fiindcă noi până în 2013 reprezentam o forță de care trebuia să se țină seama și care împreună cu cei din administrație, cu directorii, în general, cu minerii și cu energeticienii, am făcut acea restructurare în care Complexul Energetic Oltenia, în 2013 era pe profit”, a declarat Marin Condescu, fostul președinte al Federației Naționale Mine Energie.
Condescu a mai spus în cadrul interviului că CE Oltenia fost jefuită în ultimii trei ani. ”Complexul, pe perioada cât a funcționat sub comanda lui Bălășoiu la Turceni, a fost pe profit și nimeni din afara structurii, care avea alte interese, de a dărâma cea mai puternică entitate de producere a energiei electrice din România, adică cea care asigură independența energetică, nu putea să fie penetrată și jefuită cum a fost timp de trei ani de zile. Rezultatele economice poate nu sunt fapte penale, dar este o conducere dezastruoasă”, a spus Marin Condescu, fostul președinte FNME.
Fostul lider sindical a fost trimis în judecată în anul 2012 pentru comiterea infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi spălare de bani pentru activități desfășurate la Clubul Pandurii. De câteva săptămâni a revenit în acţionariatul clubului, pe care încearcă să îl salveze de la insolvenţă.