Acoperișul unui liceu din Gorj trebuie înlocuit de urgență

Autoritățile locale din comuna Bustuchin au solicitat de urgență fonduri la Ministerul Dezvoltării pentru înlocuirea acoperișului de la Liceul Industrial din comună. Ar fi nevoie de aproximativ 6.000.000 de lei conform proiectului realizat de autorități.

Acoperișul unității de învățământ a fost ultima dată reparat în urmă cu peste 25 de ani. De atunci s-au făcut mici reparații de întreținere ca să nu plouă în clase. Acum autoritățile locale din Bustuchin au ajuns la concluzia că este nevoie de schimbarea acestuia.

”Este vorba de un proiect în valoare de 6.000.000 de lei pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării prin programul acela de reducerea a riscului seismic pentru clădiri. Trebuie schimbat tot acoperișul că nu mai poate fi folosit așa. Încă nu a început să plouă, dar este foarte degradat. Am făcut o serie de expertize din care reiese faptul că trebuie reabilitat în regim de urgență. Cred că l-am mai reparat prin 1997, atunci când am venit eu la primărie. Nici atunci nu a fost schimbat. Am înlocuit doar ce a fost distrus și am pus tablă. Noi am încercat să-l întreținem cât am putut dar nu mai merge. Am depus proiectul printre primii pentru că bani se dau pe principiul ”primul venit, primul servit”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: