A incendiat de două ori aceeași mașină

Un tânăr a ajuns din nou în spatele gratiilor după ce a fost condamnat definitiv pentru distrugere. 

Individul de 24 de ani a incendiat, de două ori, o mașină a unui proprietar din orașul Turceni. Autovehicul era parcat în apropierea fostului teren de fotbal din zona Colonia Turceni.

Primul incident a avut loc în luna august, anul trecut. „La data de 16.08.2021, în jurul orei 01:00, inculpatul, cu ajutorul unei brichete, a aprins materialul textil de pe bancheta din spate a autoturismului care se afla parcat în zona Colonia Turceni, str. Uzinei, oraş Turceni, rezultând degradarea autovehiculului în proporție de 80%, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere”, au stabilit anchetatorii.

Când focul a cuprins şi elementele caroseriei, tânărul a sunat la poliție, de teamă că incendiul s-ar putea extinde asupra unei anexe a unui  magazin care se afla la circa 20 de metri distanță. La fel ca-n filme, pozând în salvator, bărbatul a așteptat în apropiere sosirea pompierilor, fără a le spune că el a fost cel care a provocat incendiul.

Trei săptămâni mai târziu, bărbatul a dat din nou foc aceleiași mașini, deranjat că nu a reușit să distrugă autoturismul din prima încercare.

„În data de 05.09.2021, în jurul orei 01:00, inculpatul a trecut pe lângă acelaşi autoturism, iar din cauza stării de ebrietate, a luat o nouă hotărâre de a incendia autovehiculul, astfel că a aprins, cu ajutorul unei brichete, vegetația uscată de sub autoturism, cu scopul de a-l incendia, fapt pentru care focul a cuprins vehiculul, extinzându-se până la capota acestuia”, au stabilit organele de anchetă.

Și de această dată, inculpatul a vrut să salveze situația, cerând martorilor să cheme pompierii și să-i dea un extinctor pentru a stinge incendiul. 

Pentru cele două infracțiuni, bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi opt luni de închisoare. Pentru că este recidivist, pedeapsa este cu executare.

Tânărul suferise anterior o condamnare de 1 an și o lună închisoare pentru că a condus beat și fără permis și a refuzat să-i fie luate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Noile infracțiuni au fost săvârșite în stare de recidivă postexecutorie. 

Sentința pronunțată săptămâna trecută de Curtea de Apel Craiova este definitivă. 

Vizualizări: 2,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: