A dat CE Oltenia în judecată și nu a avut bani de taxa de timbru. E un fost director!
Daniel Antonie, fost membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a deschis un nou proces împotriva companiei energetice.
De data aceasta, obiectul dosarului îl constituie „acțiune în daune contractuale”. Cererea a fost înregistrată pe data de 15 decembrie 2020, pe rolul Tribunalului Gorj.
Pentru serviciile prestate de către instanță, Antonie trebuia să achite o taxă de timbru de peste 5.000 de lei. Fostul director a cerut ajutor public judiciar, iar instanța a fost de acord. Prin urmare, taxa va fi achitată în cinci rate lunare.
„Admite cererea de ajutor public judiciar. Dispune eșalonarea plății taxei de timbru stabilită în sarcina petentului în cuantum de 5.684,38 lei, pe o durata de 5 luni, urmând ca petentul sa achite lunar o taxă de timbru în cuantum de 1.136,87 lei lunar, începând cu data de 15.01.2021. Cu drept de reexaminare, în termen de 5 zile de la comunicare”, a decis, vineri, Tribunalul Gorj.
Pe rolul instanțelor de judecată sunt mai multe procese între CE Oltenia și Antonie. Recent, compania a dat în judecată mai mulți foști directori și supraveghetori, într-un dosar de răspundere patrimonială. Cu toții erau asigurați pe banii companiei, dar firma de asigurări a intrat în faliment.
La primul termen, din 11 ianuarie, Tribunalul Gorj a decis amânarea procesului până la finele lunii februarie, în vederea citării Certasig - societatea de asigurare, prin lichidatorul judiciar, pentru a se pune în discuţie cererea de chemare în garanţie.
„Se pune în vedere reprezentantului CEO SA să depună la dosar poliţa de asigurare încheiată de pârâţii Popescu şi Antonie; să precizeze cererea de chemare în judecată pentru fiecare pârât, respectiv dacă şi-au îndeplinit atribuţiile pe perioda anterioară denunţarii contractului, 13.07.2017, şi în perioada până la data încheierii unui nou contract de gaze, respectiv 1.09.2017, dacă suma solicitată cuprinde accize şi TVA, dacă există o Hotărârea AGA, precum şi calculul determinat al sumei solicitate”, se arată în minuta instanței.
Într-un dosar de abuz în serviciu, fostul șef al Diviziei Miniere a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, dar sentința nu este definitivă.