Fostul pandur Ţucudean are un imperiu agricol la Arad
Fostul atacant de la Pandurii Târgu Jiu, George Ţucudean, jucător care a cunoscut o ascensiune uriaşă după plecarea de la Pandurii, se ocupă acum de agricultură bio şi cultivă viţă-de-vie. Campion cu trei echipe după plecarea de la Târgu Jiu, Ţucudean a fost nevoit să renunţe anul trecut la fotbal din cauza unor probleme cardiace.
Ţucudean și-a creat în ultima perioadă un adevărat imperiu în județul Arad. La 29 de ani, anul trecut, într-un moment în care cariera sa era în plină ascensiune, evolua la campioana României și devenise o obișnuință pentru echipa națională, George Țucudean a luat decizia de a renunța la fotbal din cauza problemelor cu inima. „Toți doctorii mi-au spus că pot să joc liniștit fotbal, însă mintea mea nu a mai vrut. Prietenii, colegii, antrenorii credeau că am ceva la cap”, spunea atacantul care s-a şi retras în plină glorie.
Provenit dintr-o familie cu potență financiară, Țucudean a fost recunoscut tot timpul drept un jucător care practică fotbalul de plăcere. Fără să fie un personaj capricios, atacantul s-a remarcat de-a lungul vremii cu un parc auto impresionant. Căsătoria și nașterea primilor copii i-au reconturat însă fotbalistului perspectiva asupra vieții, astfel că preocupările sale în ultimii ani au devenit mult mai serioase. În urmă cu aproximativ doi ani, acesta a intrat în forță în lumea afacerilor și a dezvoltat proiecte în mai multe zone de activitate.
În primul rând, Țucudean a investit în 180 de hectare de pământ în zona satului Cuied, din județul Arad. Acolo, atacantul naționalei a dezvoltat o plantație de fructe bio la cele mai înalte standarde. În recolta fotbalistului se vor găsi piersici, caise, nectarine, nuci, mure, coacăze, zmeură și afine.
Țucudean nu s-a oprit însă doar plantația de fructe, pentru că a hotărât să investească și într-una din cele mai vechi industrii din țara noastră, cea viticolă. Fotbalistul a ales tot zona Aradului, județul său de baștină, și a achiziționat nu mai puțin de 100 de hectare de viță de vie în zona Miniș-Măderat. Tot acolo a construit și o cramă, care a fost denumită MaxiMarc, după numele celor doi băieței ai săi. Interesant este că la sfârșitul anului trecut, crama a primit deja întâia sa medalie de aur pentru vinurile pe care le produce.