5 motive să apelezi la un broker de asigurări. Obține cele mai bune prețuri și oferă consiliere și asistență la daună

Se spune că oricine ar trebui să aibă propriul doctor, propriul avocat și propriul broker de asigurări. Și poate părea exagerat să punem brokerul de asigurări pe același loc cu doctorul și avocatul ca nivel de importanță, însă vom explica în cele ce urmează de ce un broker este la fel de important.


Trăim într-o lume în care asigurările fac din ce în ce mai mult parte din viața noastră. Fie că ne asigurăm viața, bunurile sau sănătate, fie că încheiem o asigurare din sfera răspunderilor profesionale, să fim conștienți de pericolele prin care putem trece de-a lungul vieții - atât pe plan personal, cât și profesional - este o dovadă de inteligență și de profesionalism. 


În România nu există multe asigurări obligatorii - doar RCA, asigurarea obligatorie pentru locuință PAD sau o asigurare de malpraxis, în cazul în care activăm într-un domeniu în care se cere o astfel de poliță pentru a putea profesa. Însă unele asigurări facultative se pot dovedi aproape obligatorii în multe domenii și în multe situații care pot duce la pierderi uriașe în afaceri sau la locul de muncă. Ca să nu mai vorbim de asigurările care ne pot salva, la propriu viața, în cazul unor boli, accidente sau alte situații neprevăzute.


Așadar, o persoană care vrea să-și știe în siguranță sănătatea, bunurile, locuința și care are și o meserie sau o funcție care implică o responsabilitate majoră se poate afla în situația de a fi nevoit să încheie chiar și zece sau mai multe asigurări pe an. Și cum oferta și varietatea asigurărilor existente pe piața locală este una extrem de bogată, să alegi polițele cele mai potrivite pentru tine se poate dovedi o corvoadă. În acest context, cea mai bună soluție este să apelezi la un broker de asigurari.


Iată cum te poate ajuta:


Are expertiză în domeniul asigurărilor. Un broker cunoaște cel mai bine piața, legislația care reglementează domeniul, companiile de asigurare care activează în România și produsele pe care acestea le oferă, astfel încât îți va construi pachetul de asigurări cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Alege dintr-o gamă variată de produse. Pentru că are acces la toate produsele de asigurare existente în piață, un broker de asigurări îți va prezenta o gamă variată de polițe din care să alegi și-ți va recomanda doar acele asigurări care se protejează cel mai bine.

Oferă consiliere specializată. Domeniul asigurărilor este unul destul de greoi, cu multe reglementări și o legislației stufoasă, pe care nu mulți o înțeleg. Pentru că activează în acest domeniu, un broker de asigurări te poate consilia în privința polițelor care ți se potrivesc ție și afacerii tale. Brokerul știe să evalueze riscurile specifice și-ți prezintă pachete personalizate de asigurări care îți oferă acoperirile de care ai nevoie.

Oferă asistență la daună și gestionarea despăgubirilor. Atunci când, din nefericire, apare un incident pentru care ți-ai făcut asigurare, brokerul de asigurări îți va oferi asistență și te va informa cu tot ceea ce ai de făcut. Totodată, te va ajuta să soluționezi despăgubirile, te va asista la completarea documentației și va fi intermediarul dintre tine și compania de asigurări, pentru a primi despăgubirile în cel mai scurt timp.

Își economisește timpul și banii. Pentru că este un profesionist în domeniul asigurărilor, brokerul știe ce ți se potrivește și îți găsește rapid cea mai potrivită, dar și cea mai ieftină ofertă de asigurare. Pentru că are contracte cu toți asigurătorii din piață, un broker de asigurări poate obține prețuri și reduceri mult mai bune pentru clienții lor decât ar obține aceștia pe cont propriu.

Așadar, dacă trebuie să achiziționezi o serie de polițe personale sau profesionale și nu știi de unde să începi în multitudinea de oferte, apelează cu încredere la un broker de asigurări!

Imagine de Mikhail Nilov pe Pexels.com

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: