Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

5 industrii care vor prospera într-o lume Post-COVID19

De la finanțe și educație până la industria medicală, pandemia coronavirusului a forțat companiile să regândească multe aspecte importante ale operațiunilor lor. Virusul COVID-19 a măturat tot globul și și-a lăsat amprenta practic oriunde trăiesc oamenii. Acum apare o întrebare importantă: care va fi moștenirea pandemiei?

Criza emergentă a devenit un catalizator și un motor al progresului științific și tehnologic pe care îl putem vedea cu ochiul liber astăzi. Deși unele națiuni au revenit la normal, lumea nu arată la fel ca acum câțiva ani. Deci, să aflăm care industrii nu numai că au reușit să reziste amenințării ci chiar au obținut unele beneficii din imagine.

Sănătate și stil de viață sănătos


Din cauza spitalelor supraaglomerate și a riscului de infecție, tele-sănătatea crește acum într-un ritm incredibil. În mod remarcabil, cu un an înainte de pandemie, doar aproximativ 18% dintre rezidenții americani foloseau telemedicina, dar această cifră a crescut acum la aproape 50%. În plus, diagnosticarea continuă a sănătății la distanță, îngrijirea psihologică la distanță, fitness-ul virtual și alte servicii de sănătate au devenit populare. Pe măsură ce aceste servicii se îmbunătățesc, acestea devin din ce în ce mai obișnuite, astfel încât vor continua să crească rapid chiar și după terminarea pandemiei.

Munca la distanță


În timp ce 2019 a marcat o istorică rată a șomajului scăzută în multe țări, situația pieței muncii s-a schimbat dramatic odată cu răspândirea coronavirusului. Multe întreprinderi mici și mijlocii au eșuat din cauza scăderii puternice a cererii pentru produsele și serviciile lor. Cu toate acestea, tendința de lungă durată a muncii de la distanță a devenit o necesitate datorită măsurilor de distanțare socială introduse. Multe companii au reușit să-și păstreze forța de muncă prin crearea de locuri de muncă virtuale, iar acest lucru a fost posibil prin tehnologia VR și videoconferință.

Industria jocurilor de noroc online și a jocurilor de noroc


Apărute la mijlocul anilor 1990, jocurile de noroc online nu sunt un concept nou. Cu toate acestea, în timpul pandemiei, a existat o creștere ridicată a cererii de servicii furnizate de cazinouri virtuale precum frank-casino.ro, deoarece oamenii care au rămas acasă au căutat modalități de a se distra. Deși această creștere ar putea duce la o problemă a dependenței de jocurile de noroc, autoritățile de reglementare au înăsprit controalele asupra jocurilor de noroc, astfel încât operatorii și jucătorii deopotrivă să nu încalce principiile jocului responsabil.

Sfera educației la distanță


Deoarece sălile de clasă ale instituțiilor de învățământ nu mai sunt complet sigure, școlile și universitățile sunt forțate să facă upgrade pentru a face învățarea accesibilă tuturor, indiferent de locația lor. Astfel, există acum multe servicii online cu cursuri și lecții disponibile pentru studiu de oriunde există o conexiune la Internet. Deși sectorul educației la distanță a devenit cel mai popular în timpul pandemiei, există toate motivele să credem că va continua să crească chiar și atunci când lumea va reveni la normal.

Comerț electronic


Posibilitatea de a selecta un produs sau serviciu, de a citi o descriere detaliată, de a comanda livrarea și de a plăti pentru o achiziție prin intermediul unui desktop sau dispozitiv mobil a fost o caracteristică atrăgătoare pentru mulți oameni de la nașterea comerțului electronic. Cu toate acestea, în timpuri cu măsuri de distanțare socială în pandemie, cumpărăturile online au crescut semnificativ. Deoarece vitrinele virtuale sunt la fel de bune ca cele fizice și fac cumpărăturile mai ușoare și mai convenabile, sectorul comerțului electronic va continua să crească în următorii câțiva ani.

Vizualizări: 5,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: