3 aspecte importante legate de alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina ta

Poză de Connor Betts pe Unsplash.com 


O mașină constituie o investiție semnificativă, care nu se rezumă doar la vehiculul în sine, ci și la accesoriile, piesele și componentele asociate. Printre aceste achiziții esențiale se numără anvelopele, ale căror schimbări sunt necesare în funcție de sezon. Anvelopele au un impact crucial asupra performanței și siguranței mașinii tale, de aceea alegerea corectă a acestora ar trebui să ia în considerare următoarele aspecte.


La ce trebuie să fii atent atunci când alegi anvelopele pentru mașina ta?

1. Alege anvelopele în funcție de caracteristicile și cerințele mașinii

Alegerea anvelopelor potrivite poate fi uneori un proces dificil, însă este important să optezi pentru anvelope care să crească performanțele mașinii tale, iar acest lucru înseamnă să apelezi la toate resursele disponibile în acest sens. Pe Janta.ro poți găsi un configurator anvelope auto cu ajutorul căruia poți alege anvelopele potrivite în funcție de tipul mașinii tale, fără a fi nevoit să faci compromisuri sau să fii într-o permanentă căutare a celui mai bun preț. Tot ce trebuie să faci este să introduci marca și modelul mașinii tale pe site, să selectezi profilul și dimensiunea jantei, iar în final să alegi opțiunea de livrare care te avantajează cel mai mult. 

2. Respectă regula folosirii anvelopelor în funcție de anotimp

Atunci când vremea devine instabilă, iar temperaturile negative sunt din ce în ce mai accentuate, este important să folosești anvelope care să îți asigure o rulare corectă, indiferent de condițiile de drum. Pe piața auto sunt disponibile trei tipuri de anvelope: anvelope de vară, anvelope de iarnă și anvelope all seasons. Anvelopele de iarnă au anumite caracteristici distincte, care permit utilizarea lor, chiar și atunci când drumul este înghețat, acoperit de zăpadă sau alunecos din cauza nămolului. 

Varianta anvelopelor all-season este un hibrid sau un mix între anvelopele de vară și cele de iarnă, însă chiar dacă acestea pot fi folosite pe tot parcursul anului, acest lucru nu înseamnă că nu necesită înlocuire. Atunci când observi semne de uzură la nivelul anvelopelor, acesta este un semn clar că este nevoie de înlocuirea cauciucurilor, cu atât mai mult dacă observi defecte la nivelul structurii sau o uzură amplă la nivelul canelurilor menite să asigure aderența. 

3. Nu cumpăra niciodată anvelope second hand

Uneori poate părea că prețul aferent echipării mașinii cu anvelope este foarte mare, iar varianta achiziționării unor anvelope second-hand poate deveni surâzătoare. În realitate, anvelopele second hand pot avea structura extrem de slăbită, chiar și în ciuda unei ușoare recondiționări; așadar, în acest caz riscurile asumate ar fi mai mari ca valoare decât prețul unui set de anvelope noi pentru mașina ta. Deși poate părea că vei economisi substanțial dacă plătești mai puțin pe cauciucuri, în realitate vorbim despre riscuri majore, deoarece cauciucurile trebuie să fie capabile să asigure aderența mașinii la orice tip de teren, în orice sezon.

Aceste trei reguli fundamentale în alegerea anvelopelor sunt esențiale, mai ales dacă îți dorești să te simți în siguranță la volan și să protejezi pe cei din jur. Alege anvelopele potrivite din magazine specializate, evitând utilizarea celor deja folosite, și optează pentru cauciucurile care corespund specificațiilor modelului autovehiculului tău. Respectarea acestor criterii îți va asigura nu doar o experiență de condus confortabilă, ci și o maximă siguranță în condiții variate de trafic.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: