Dacia Bigster, dezvăluită publicului la Salonul Auto de la Paris!

Dacia a prezentat în aceste zile modelul Bigster, cel mai mare model din istoria mărcii, la Salonul Auto de la Paris. Bigster  va fi produs şi comercializat în varianta de serie ca un SUV de 4,6 metri lungime şi care va costa sub 25.000 de euro.

Dacia participă la Salonul Auto de la Paris, iar vedeta standului producătorului este, bineînțeles, noul SUV Bigster. Cel mai mare și mai scump model din istoria Dacia împarte platforma cu Duster, însă oferă mai mult spațiu și dotări suplimentare de confort, precum scaune electrice, hayon cu acționare electrică sau un plafon panoramic.

Dacia Bigster, model dezvoltat și asamblat în România, este un frate mai mare al cunoscutului Duster, însă diferă de acesta din urmă printr-o gamă de propulsoare mai complexă și dotări în premieră pentru marca Dacia. 

Dacia Bigster este un SUV de segment C care va avea peste 4,6 metri lungime, un model gândit pentru drumuri mai lungi, cu multe bagaje. Va fi cu 25 cm mai lung decât Duster 3 și Jogger, și va împrumuta de la Duster multe elemente la designul interior, dar și câteva la exterior. Va avea motorizările de pe Duster, însă ar putea primi și o motorizare cu totul nouă pentru marca de la Mioveni.

„Avem o piață de circa un milion de mașini, segmentul C-SUV, din care vrem să câștigăm clienți noi”, a declarat Xavier Martinet, COO al Dacia, explicând ținta pe care și-o propune marca cu noul model. „Dacia Bigster a fost gândit pentru piețe mari, în special pentru Germania și Marea Britanie”, a spus și Denis le Vot, CEO Dacia.

Dacia vrea să își extindă gama de modele în următorii ani. Producătorul ia în calcul un nou break, o nouă electrică de mici dimensiuni, dar se gândește și la un vehicul interesant pentru zonele aglomerate.

Galerie foto




Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: