Zeci de școli din Gorj, în șantier la debutul noului an școlar. Peste o mie de elevi afectați!

Peste 20 de școli din Gorj sunt încă în șantier deși luni începe noul an școlar. Unitățile de învățământ au fost relocate total sau parțial. Peste o mie de elevi sunt afectați de aceste șantiere și vor învăța în alte școli.

La nivelul județului Gorj, funcționează 438 unități de învățământ preuniversitar, din care 129 în mediul urban și 309 în mediul rural. 

Şi în acest an şcolar, o parte din elevi vor fi relocaţi din pricina unor lucrări de reabilitare a clădirilor: „Pentru anul școlar 2023-2024, există 26 unități școlare în cazul cărora vorbim de relocare totală sau parțială a elevilor (fie din cauza lucrărilor de investiții: reabilitare totală/parțială/construire, fie din cauza seismelor din cursul anului 2023), pe raza unităților administrativ-teritoriale respective, în alte corpuri de clădire. Vorbim de un nr. total de 86 de clase/grupe (majoritatea aflându-se în mediul rural), respectiv 1.407 elevi sau preșcolari”, spun reprezentanţii ISJ Gorj.

În cazul altor unități școlare unde se efectuează mici reparații curente, nu este împiedicat actul instructiv-educativ, elevii începând cursurile în școlile lor.                                                                                                                                                              

Potrivit informaţiilor primite de la ISJ, nu există unități școlare în județul Gorj care să funcționeze trei schimburi, ci doar un schimb, maximum două: „Unitățile liceale din județ funcționează, de regulă, în două schimburi. De asemenea, la nivelul municipiului Tg-Jiu, majoritatea unităților de învățământ gimnaziale funcționează în două schimburi. Numărul de elevi, raportat la numărul de săli de clasă disponibile, conduce la funcționarea acestor unități de învățământ în două schimburi”

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: