Zeci de mii de euro, daune pentru un motociclist

Un motociclist va primi daune de zeci de mii de euro după un accident care a avut loc în 2018, în Gorj, pe DN 67C, din direcția Bengești-Ciocadia către Novaci. 

Un autoturism a fost depășit atunci de o motocicletă. Șoferul nu a observat că mai este o a doua motocicletă intrată în depășire și a virat stânga, pentru a intra într-o spălătorie.

Mașina a fost lovită în plin de motociclistul care venea cu viteză. Expertiza a arătat că șoferul mașinii a creat starea de pericol, întrucât “s-a angajat în efectuarea virajului la stânga fără o asigurare temeinică și continuă, aceasta reprezentând şi cauza determinantă în producerea accidentului rutier”. Totodată din raportul de expertiză a rezultat că, în momentul apariției stării de pericol, motociclistul avea viteza de circa 113 km/h, însă accidentul nu putea fi evitat nici daca circula cu o viteză regulamentară de 50 km/h. 

Judecătoria Novaci a decis încetarea procesului penal în privința șoferului trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, dar firma de asigurări va plăti motociclistului a suma de 36.250 de euro, echivalent în lei la data plății, reprezentând daune morale, și a sumei de 2282,15 de lei, reprezentând daune materiale.

Vizualizări: 2,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: