CE Oltenia începe un proces cu Ciurel, Graure, Cristea și Șova

Trei actuali sau foști directori ai Complexului Energetic Oltenia (CE Oltenia), Laurențiu Ciurel, Octavian Graure, și Dumitru Cristea, au fost dați în judecată de companie, obiectul dosarului fiind ”pretenții”.

Dat fiind că al patrulea reclamant este Dan Șova, fost senator PSD, avocat și partener al fostului premier Victor Ponta, se poate înțelege că dosarul se referă la sume de bani rezultate din acest dosar. Însă nu a fost dat în judecată Ponta.


Fostul premier și deputat de Gorj Victor Ponta a fost trimis în judecată în 17 septembrie 2015, alături de fostul senator Dan Şova, de Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni. Graure era director economic.


Recent, toți cei cinci inculpați- Victor Ponta, Dan Șova, Laurențiu Ciurel, Octavian Grauri și Dumitru Cristea- fiind achitați după opt ani de procese. 

Procurorii îl acuzau pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Victor Ponta a fost judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Laurenţiu-Dan Ciurel a fost acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.


Așadar, din procesul inițiat de CE Oltenia lipsește Victor Ponta.

CE Oltenia a decis să acționeze in instanța pentru recuperarea unor fonduri, considerate probabil prejudiciu, iar procesul a fost depus în această săptămână. 

Procesul urmează sa înceapă in lunile următoare.

Vizualizări: 4,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: