Coronavirus, 14 martie, live text: Copiii unui cadru medical, infectați

22.50: Ultimele două cazuri anunțate de autorități ridică la 123 bilanțul persoanelor infectate.

Caz 122 - Femeie, 58 ani, București, asistent medical la Spitalul Gerota, contact caz 30

Caz 123 - Tânăr, 24 ani, București, inginer horticol, ADP sector 4, contact caz 16.

22.30: Încă trei cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus:

Caz 119 - Femeie, 25 ani, din Cluj-Napoca, întoarsă din Berlin în 11.03

Caz 120 - Bărbat, 46 ani, Satu Mare, întors din Italia în 11.03, aflat în carantină în Satu Mare

Caz 121 - Bărbat din Bucuresti, 37 ani, întors din Norvegia în 13.03., internat în Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș București.

22.15: Bilanțul ajunge la 118. Încă două teste au ieșit pozitive. Una dintre persoane a fost contaminată de senatorul Vergil Chițac.

Caz 117 - Femeie, 43 ani, din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad, va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Caz 118-  Femeie, 33 ani, din Constanța, contact caz 67 - senator.

21.30: Au fost anunțate încă trei noi cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. Bilanț oficial: 116 îmbolnăviri.

Caz 114 -  Femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26 ( tânăra care nu a respectat autoizolarea)

Caz 115 - Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26. Ambele cazuri ( 114 și 115) sunt asistente medicale.

Caz 116 - Bărbat, 60 ani, Caraș Severin, aflat în carantină la Reșița, întors din Italia în 11.03.2020.

20.15: Încă 4 cazuri de infecții cu coronavirus au fost confirmate, bilanțul ajungând astfel în România la 113, anunță Grupul de Comunicare Strategică. România a depășit pragul de 100 de pacienți în cursul după-amiezii de sâmbătă, iar președintele a anunțat decretarea stării de urgență de la începutul săptămânii viitoare.

Caz 110 Bărbat, 31 ani, Constanța, contact caz 67 si 68 ( senatorul Chitac)

Caz 111 Femeie, 53 ani, din Brașov, contact caz 76 ( bărbat venit din Boston)

Caz 112 Femeie, 33 ani din Timișoara, venită din Italia în 12.03. în carantină în Timiș

Caz 113, Bărbat, 36 ani din Timișoara, venit din Italia în 12.03., aflat în carantină în Timișoara

19.50: Premierul Norvegiei, Erna Solber, a anunțat că a decis închiderea aeroporturilor începând de luni, ca urmare a pandemiei coronavirusului, informează Reuters.

19.45: Noi vești îngrijorătoare vin dinspre Italia, unde au fost diagnosticate în 24 de ore 3.497 de cazuri noi și 175 de decese. În total, în Italia au fost atinse de coronavirus 21.157 de persoane, fiind înregistrate 1.441 de decese.

18.50: A fost confirmat și cazul nr. 109. Un bărbat de 55 de ani, din Timișoara, aflat în carantină.

18.40: Președintele Klaus Iohannis a spus că decretează stare de urgență de la începutul săptămânii viitoare. Asta va permite autorităților să aloce mai multe fonduri pentru achizițiile urgente necesare în sănătate. "Este foarte important ca măsurile să fie luat la timp, iar pentru a face posibilă această luptă, cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare", a spus președintele Klaus Iohannis.

18.22: Au mai fost confirmate încă șase cazuri de coronavirus, numărul total ajungând la 108. Cinci sunt contacți ai pacienților 59 și 26, iar un bărbat de 51 de ani este din Brașov și s-a întors din Italia. Printre noile cazuri este vorba și de un copil de 4 ani, contact al cazului 59 din Hunedoara. Un alt contact al aceluiași caz este un tânăr de 19 ani. În fapt, sunt cei doi copii ai unui cadru medical infectat de femeia care a ascuns faptul că a venit din Italia.

Trei femei, de 41, 43 și 44 de ani sunt confirmate tot în Hunedoara și sunt contacți ai cazului 26, adică tânăra de 26 de ani din Hunedoara care nu a respectat autoizolarea și a transmis virusul mai departe mai multor persoane și care a fost externată tot sâmbătă.

18.00: În această seară vor fi realizate procedurile de externare pentru 3 pacienți care au fost internați în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, potrivit unui comunicat de presă. Ultimele 2 rezultate ale testelor realizate acestor persoane sunt negative, iar conform definiției de caz, acestea sunt considerate vindecate.

Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, de bărbatul de 44 ani și fiica acestuia în vârstă de 16 ani tot din Hunedoara. Astfel, la nivel național sunt considerate vindecate 9 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

17.50: Potrivit draftului de decret al guvernului spaniol, carantina națională ar urma să intre în vigoare de luni, pe o perioadă de 15 zile, ca parte a măsurilor impuse de starea de urgență. Peste 47 de milioane de spanioli vor urma astfel experiența prin care trec deja italienii.

17.30: Numărul deceselor din Marea Britanie aproape s-a dublat, autoritățile anunțând încă 10 morți.

17.10: Olanda a confirmat încă 155 de cazuri de infecții, blianțul ajungând la 959, și două decese, scrie Reuters.

17.00:  Polonia nu exclude amânarea alegerilor prezidențiale programate pentru mai, din cauza pandemiei. Guvernul britanic a decs deja vineri seara amânarea cu un an a alegerilor locale.
În România, alegerile locale ar urma să se desfășoare în luna iunie.

16.40: Alţi nouă cetăţeni românia care se aflau în Italia ca turişti sau pentru tratamente medicale şi care nu mai au posibilitatea de a rămâne în acea ţară, dar nici de a reveni în România, vor fi repatriaţi, sâmbătă, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Ei vor fi plasaţi în carantină la Bucureşti.

16.00: Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei - Florin Oancea și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu. Ei au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac.

Autorităţile au mai precizat că cei trei politicieni nu au participat vineri la reuniunea Biroului Executiv al PNL. Odată cu confirmarea celor trei cazuri, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 102, iar autorităţile au intrat în scenariul 3.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19 au o stare generală bună, cu excepţia bărbatului internat la Spitalul "Victor Babeş" care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

14.40: Un cetățean român a murit în Italia din cauza infectării cu coronavirus, pacientul având afecțiuni preexistente, informează MAE.

14.20: O femeie şi un bărbat din Constanţa, soţ şi soţie, au fost depistaţi cu coronavirus, a anunţat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică, numărul celor infectaţi în România ajungând, astfel, la 99. Femeia are 53 de ani şi a călătorit în Austria şi Germania, este medic de laborator, fiind confirmată pozitiv la un test lucrat în reţea privată. Bărbatul, 54 de ani, a fost testat tot în reţea medicală privată. Cei doi s-au întors în data de 7 martie 2020 din Viena. 

14.20: Guvernul spaniol a decretat vineri stare de alertă din cauza crizei sanitare provocate de Covid-19. Numărul cazurilor de infectare în Spania a depăşit 4.200, iar cel al deceselor, 120. „Ne aflăm abia în prima parte a unei lupte care există în toată lumea. Decretarea stării de alertă permite mobilizarea la maxim a resurselor materiale pentru combaterea virusului. Reuşita ţine de oricare dintre noi. Va fi dificil, dar vom învinge virusul”, a declarat şeful Executivului.

Toate unităţile de învăţământ din ţară au fost închise. Catalonia este cea mai afectată regiune a Spaniei. Patru municipii din Barcelona se află în carantină. 

14.14: Atacantul Patrick Cutrone şi fundaşul German Pezzella au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat, sâmbătă, clubul Fiorentina.

12.30: Apple închide magazinele din toată lumea, cu excepția Chinei, până pe 27 martie pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

12.05: O angajată a Ministerului Sănătății a fost depistată cu coronavirus. Este vorba de femeia de 41 de ani, confirmată pozitiv vineri seară, despre care inițial s-a comunicat că e din Mureș. Angajata a fost plecată în Dubai, rebenind în țară pe 8 martie.


11.45: Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat sâmbătă, în cadrul audierilor care au avut loc la Parlament, că la nivel naţional există pentru depistarea coronavirusului 10.000 de teste Real Time PCR şi 50.000 de teste rapide în depozitele UNIFARM.​

10.00: Alte două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 97. Cazul 96 este femeie, 47 ani, din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică, aflată în autoizolare la domiciliu. Cazul 97 este bărbat, 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia, în autoizolare până în 12.05 când se internează la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice.

08.45: Un bebeluș din Londra este cel mai tânăr pacient cu coronavirus din lume, transmite Sky News. Mama copilului, suspectă de pneumonie, a ajuns la spital cu puțin timp înainte de naștere. Imediat ce a adus copilul pe lume, femeia a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. Copilul a fost diagnosticat și el cu COVID-19 și este tratat la North Middlesex Hospital.

08.40: Australia a rămas în multe regiuni fără kituri de testare.

08.00: Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a mers, vineri seara, la sala de fitness a complexului rezidențial Stejarii, din Nordul Capitalei, deşi a intrat în ultimele zile în contact cu persoane suspecte de infectare cu coronavirus, inclusiv cu premierul Ludovic Orban, informează sursazilei.ro şi Antena 3. Deși ar fi trebuit să fie în izolare, ministrul Costache s-a bucurat liniștit de aparatele din sala de fitness, pe care le utilizează zilnic alți câțiva zeci de clienți. Deloc îngrijorat de riscul la care i-ar supune pe ceilalți, ministrul sănătății a părăsit sala de sport vineri seara, la 19.45, mai notează sursa citată.

07.55: „Probabil că peste cinci, şase zile o să vedem o creştere foarte serioasă a numărului de cazuri. Sărim de sută mâine, probabil că peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate”, a spus Rafila vineri seară, la Antena 3. România intră în scenariul 3 de acțiune la peste o sută de bolnavi și în scenariul 4, foarte restrictiv, la peste două mii de bolnavi.

07.45: O a treia persoană care a fost la reședința lui Trump din Florida are coronavirus. Șeful misiunii diplomatice a Braziliei în Statele Unite, Nestor Forster, care a stat sâmbăta trecută la masă cu președintele Donald Trump, la o cină găzduită de șeful Casei Albe la reședința sa de la Mar-a-Lago, în Florida, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a anunțat vineri Ambasada braziliană.

07.05: Dacă infectările trec de 100, România intră în scenariul 3. Este un scenariu amplu, care presupune măsuri mai restrictive. Autorităţile au decis că scenariul 3 este valabil între 100 şi 2001 infectări. Din acel moment, autorităţile vor putea impune carantină şi la domiciliu, nu doar în spitale, având în vedere că în multe zone s-ar putea depăşi capacităţile unităţilor medicale. Există planuri inclusiv pentru organizarea carantinei în hoteluri.

06.50: Vineri, 13 martie, au fost confirmate 36 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, un număr dublu față de ziua precedentă. Printre persoanele testate pozitiv este și un copil de un an, care a intrat în contact cu o mătușă. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 95, din care 30 de pacienți sunt din București. Românii încep să golească magazinele, așa cum au făcut deja italienii, spaniolii etc.

Vizualizări: 6,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: