Vița de vie, cireșii și smochinii gorjenilor, afectați de gerul de aprilie!

Temperaturile scăzute din ultimele zile și bruma au distrus culturile de viță de vie dar și cireșii sau vișinii, precum și smochinii din numeroase localități gorjene. Nici legumele care s-au bucurat anterior de temperaturi de 30 de grade nu au scăpat de bruma din aprilie.

Gerul de aprilie, care a venit cu temperaturi de zero grade sau chiar negative în anumite localități gorjene, a distrus numeroase culturi sau le-a afectat grav pe altele.

Recolta de struguri din acest an este compromisă pentru că vița de vie arată ca și cum ar fi fost arsă de îngheț, la fel și cireșii și vișinii care erau deja pe rod, și își vor pierde acum fructele afectate de frig.

În zonele în care temperaturile au fost negative, chiar și pentru câteva ore în nopțile trecute, lăstarii de viță de vie care aveau deja frunze fragede n-au rezistat și s-au ofilit deja a doua zi, după ce au fost agresați de temperaturile scăzute. Nu au scăpat nici smochinii care aveau deja lăstari dar înghețul de aprilie a avut asupra lor același efect ca și la vița de vie.

Cei care se așteptau la o recoltă bogată de cireșe vor mai avea probabil doar câteva cireșe de gust iar cei care sperau anul acesta să poată face dulceață de vișine ori vișinată nu vor mai reuși, pentru că și fructele abia formate în vișini au fost afectate de valul de frig.

Gerul a făcut ravagii și prin culturile de legume, cele care s-au aflat în aer liber fiind acum la pământ din cauza frigului. Gospodarii care au plantat deja răsaduri în aer liber vor fi nevoiți să le planteze din nou, doar cele din solarii rezistând gerului de aprilie.

Galerie foto




Vizualizări: 5,199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: