Vin ploile! Ce vă recomandă polițiștii gorjeni

Având în vedere precipitațiile anunțate sub formă de ploi în perioada următoare, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj recomandă conducătorilor auto:

- Adaptați în permanență viteza la condițiile de drum;
- Păstrați distanța fața de vehiculului din față, astfel încât să puteţi opri în siguranţă;
- Aveți în atenție faptul că pe carosabil ud, spațiul de frânare crește substantial;
- Nu frânați brusc;

- Nu efectuaţi depăşiri riscante;
- Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.
- Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

- În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

- Reamintim faptul că, pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen;

De asemenea, în condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Transmitem aceste recomandări pentru conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier, privind urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic și faptul că viața este prețioasă și că fiecare trebuie să respecte aceste reguli de circulație pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor rutiere!!!

Poliţiștii gorjeni vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere.

Sursa: IPJ Gorj

Vizualizări: 2,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: